Yoksulluk tablosu: Sadece İBB’ye 1,2 milyon hane başvurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelere sosyal yardım başvurularındaki artışa dikkat çekerek, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesine 1,2 milyon kişinin başvurduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  belediyelere sosyal yardım başvurularındaki artışa dikkat çekerek, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesine 1,2 milyon kişinin başvurduğunu söyledi. Torun, iktidarın gizlemeye çalıştığı gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkaracaklarını dile getirdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, ülkedeki gerçek gündemin ekonomik kriz ve artan yoksulluk olduğunu ifade etti. Torun, “Vatandaşa en yakın hizmet kurumları olan belediyeler de halkın içinde bulunduğu durumu birebir görüyor. Özellikle son dönemde belediyelerimize gelen sosyal yardım başvurularında çok büyük bir artış yaşanıyor. Sadece İstanbul’da büyükşehir belediyemize yardım için başvuran hane sayısı 1,2 milyona ulaşmış durumda” dedi.

“HARİTALAR İLE BÖLGENİN İHTİYAÇLARI BELİRLENECEK”

Belediyelere gelen sosyal yardım başvurularını, belediyelerin farklı alanlardaki verilerini ve yapılan araştırmaları bir araya getirerek, haritalar çıkaracaklarını söyleyen Torun “Bölge bölge hane ve gelir durumları, yaş ve cinsiyet gruplarına göre dağılım, sigortasız çalışma, sosyal durum gibi pek çok başlıktaki veriler derlenerek, farklı katmanları olan bir harita oluşturulacak. Bu harita sayesinde bölgelerin ihtiyaçları da net olarak belirlenecek. Bir belediyemiz bir hizmet üreteceği zaman bu haritaya bakarak, hangi bölgenin neye ihtiyacı olduğunu zaman kaybetmeden saptayacak” diye konuştu.

“İKTİDARIN GİZLEDİĞİ YOKSULLUĞU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

Yoksulluk haritalarını bir araya getirdiklerinde büyük ölçüde Türkiye’nin yoksulluk fotoğrafınını çekmiş olacaklarına dikkat çeken Torun, “Siyasi iktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkararak, belediye hizmetlerine yön vereceğiz. Bizim temel amacımız, bir ailenin daha derdine derman olabilmek. Siyasi iktidar hangi baskıyı kurarsa kursun, hangi engeli çıkarırsa çıkarsın biz o engelleri halkla birlikte aşmaya ve halk için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynakdirenişteyiz.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz