Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasına karşı birçok ilde buluşan kadınlar mücadeleyi her koşulda sürdüreceklerini vurguladı.

İstanbul

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) açılan kapatma davasına tepkiler sürüyor. Davaya tepki gösteren kadınlar Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi’nde buluştu.

Ataselim: Bu suçu işlemeye devam edeceğiz!

Katledilen kadınların ailelerinin de katıldığı eylemde ilk sözü alan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim şunları ifade etti:

“Kadınlar, 6284 sayılı kadınları şiddetten koruyacak olan o yasayı biliyorsa bakanlıklar sayesinde değil. Bu topraklarda mücadele eden kadınlar sayesinde biliyor. Ülkenin dört bir yanına yayılmış, öldürülen kadınların aileleri ile kurulmuş derneğimiz kapatılamaz. Biz bütünlüklü mücadele yürütüyoruz. Bu ülkede yetkililer kadın cinayetlerini yayınlamıyorken bizler her ay yayınlıyoruz.”

Kapatma gerekçesine ilişkin konuşan Ataselim şöyle devam etti:

“Suç olan kadın cinayetleri verileri yayınlamamız mı? Kadınların kim tarafından nerede öldürüldüklerini söylememiz mi? Erkek şiddetini bu topluma anlatıyor oluşumuz mu? Suç, öldürülen kadınların yakınları ile şiddete uğrayan kadınlarla omuz omuza mücadele ediyor oluşumuz mu? O mahkemelerde her ‘haksız tahrik indirim’ dediklerinde karşılarında biz kadınları buluyorlar. Bu mu suç? Biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz!”

Kav: Dayanışma büyüyor

Ardından söz alan KCDP Genel Temsilcisi Gülsüm Kav kapatma davasının marketlerde fiyatlar kadar şaşırtıcı olduğunu belirterek “Nasıl marketteki fiyatlara alışmayacaksak saçma, içi boş hamlelere de pabuç bırakmayacağız” dedi. Kav, kapatma davasına karşı dayanışmanın büyüdüğünü ifade ettiği konuşmasında “Mücadele arkadaşlarımız, dostlarımız, ailelerimiz, hep birlikteyiz ve gözlerimiz ışıldıyor. Buradan güçlenerek çıkacağız. Burada mücadele eden her nesilden kadın var” dedi.

Kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların ailelerinin konuşma yaptığı eylemde mücadeleye devam denildi.

Ankara

Ankara’daki eylemdeyse basın açıklamasının Kuğulu Park’ta yapılmasına izin verilmedi. Engellemelere rağmen açıklama başka bir yerde yapıldı. Ankara’daki açıklamaya Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar da katıldı.

İzmir

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Hukuksuz Davalarla Kapatılamaz” şiarıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Boşandığı için öldürülen Büşra Yabaşkul’un annesi “İki yıldır onlar benim yanımda, benim sesim oldular. Şimdi ben onların yanındayım ve onların sesi olacağım.”,

Aynı işyerinde çalıştığı erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün kızı “İlk günden beri yanımızdalar ve sloganları gibi asla yalnız yürümemize izin vermediler. Bunca kadını korumuyorsunuz, annemi korumadınız. Bizi koruyan ve yanımızda olan kadınlara dokunmayın.” dedi.

Platform adına okunan basın açıklamasında “Kadınlar susturulamaz, kadın mücadelesi durdurulamaz” denilerek “Bu saldırı yalnızca derneğimize yapılan bir saldırı değil, mücadele edenleri yıldırma çabasıdır” vurgusu ile mücadeleyi sahiplenme çağrısı yapıldı.

Birçok kadın örgütünün katıldığı eylem, mücadelemize hep birlikte omuz omuza devam edeceğiz denilerek öldürülen tüm kadınlar için buradayız sloganları ile bitirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz