ENAG’a yönelik baskılar artıyor: Suç duyurusunun ardından vergi incelemesi

TÜİK’e olan güvenin azalması ve ENAG’ın rakamlarının öne çıkması üzerine, akademisyenlerin oluşturduğu gruba baskılar artmaya başladı.

Çarşı, pazar ve marketlerde fiyatlar el artarken Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı resmi verilere güven de azalıyor. TÜİK, Şubat başında yıllık resmi enflasyonun yüzde 48,69 olduğunu açıklamıştı.

Prof. Veysel Ulusoy’un yöneticiliğinde, bir grup akademisyenin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesapladığı rakamlar ise resmi verilerin oldukça üzerinde. Grup, son olarak, yıllık enflasyonunun Ocak 2022’de yüzde 114,87’ye ulaştığını açıkladı.

Suç duyurusunun ardından vergi incelemesi

TÜİK’e olan güvenin azalması ve ENAG’ın rakamlarının öne çıkması üzerine, akademisyenlerin oluşturduğu gruba yeni baskılar uygulanıyor.

TÜİK, ENAG’a yönelik “TÜİK’i itibarsızlaştırmak” suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Şimdi de ENAG Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, kuruma yönelik vergi incelemesi başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ulusoy “ENAG’a saldırı yetmedi, şimdi de vergi incelemesi yoluyla geldiler… Buyrun!” ifadelerini kullandı.

ENAG nedir

Bağımsız araştırmacılardan oluşan ve açılımı “Enflasyon Araştırma Grubu” olan ENAG, her ay, aylık ve yıllık bazda tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranını TÜİK’le aynı gün açıklıyor. Kurumun başında ise ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy bulunuyor.

 

KaynakArtı Gerçek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz