Çiftçi hasadını esnaf çay ocağını sokağa attı: Geçinemiyoruz isyanı artıyor

Artan yoksulluk ve ekonomik kriz karşısında desteksiz kalan yurttaşlar isyan ediyor. Antalya’da bir çiftçi salatalık hasadını kamyondan dökerken bir kahvehane işletmecisi çay kazanını sokağa fırlattı.

Yüksek enflasyon ve pandemi şartları sebebiyle ekonomik sıkıntı yaşayan Antalya Serik’te bir çiftçi, topladığı salatalığın tüccarlar tarafından pandemi gerekçe gösterilerek ucuza alınmasına isyan etti. Kamyonunda taşıdığı tüm salatalık kasalarını aşağı attı. Antalyalı çiftçi, ürettiği salatalıkların hiçbir değerinin olmamasına isyan ederek tam kapanma kısıtlamalarının gelmesiyle her yerin kapalı olmasının ürünlerin satışlarını etkilediğini söyledi.

Çiftçinin kamyondaki salatalık kasalarını yere dökerken çekilen videosunda “15 gün her yer kapalı, mal para yapmıyor” dediği görüldü.

Ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada ses getirirken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, ekonominin kötüye gidişinden ve üreticiye destek verilmemesine tepki gösterildi. Manisa’da ise çay ocağı işlettiği öğrenilen Ufuk Üçkan isimli yurttaş, çay kazanını dükkanının önüne attığı görüntüleri TikTok hesabından paylaştı.

Pandemi döneminde müşteri kaybeden 21 yıllık kahveci, “Bir tek yardım yok. Lanet olsun böyle adalete, lanet olsun. Hiçbir şey istemiyorum artık, devletten de yardım istemiyorum. Ocak da onların olsun kahveyi de kapatıyorum” diyerek çay kazanını fırlattı.

KaynakBirgün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz