Kolombiya’da Çarşamba günü için kitlesel miting çağrısı

Kolombiya’da vergi reformunu ve iktidarı protesto eden grev eylemler sürüyor. Kolombiya Merkezi İşçi Sendikası, Çarşamba günü için kitlesel miting çağrısı yaptı.

Kolombiya’da Devlet Başkanı Ivan Duque iktidarının getirmak istediği vergi yasasına karşı eylemler devam ediyor. Kolombiya Merkezi İşçi Sendikası (CUT), Duque hükümetinin eylem ve grevleri bastırmaya yönelik çabasına karşı, Çarşamba günü miting yapma kararı aldı.

EYLEMLERE DESTEK
Sendika sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Tencere tavasını ve bayrağımızı alan herkesi, salgın koşullarına uyacak şekilde sokağa, eyleme çağırıyoruz” açıklamasında bulundu. Sendika, bunun gençlik örgütlerinin ve diğer toplumsal hareketlerin eylem ve grevlerine destek olduğunu söyledi.

Daha önce de Genel Emek Konfederasyonu yaptığı açıklamada sendikaların Duque hükümetine Ulusal İşsizlik Komitesi için yedi madde önerdiği, fakat bir ortaklık sağlayamadıklarını açıklamıştı.

Devlet Başkanı Duque, dün yaptığı açıklamayla sokaklarda barikatların kaldırılması ve eylemlerin bastırılması için polisin sokaklarda mevzileneceğini açıkladı. Duque, eylemlerde hayatını kaybeden insanlar adına polis saldırıları için hiçbir şey söylemezken, eylemleri de sabotaj olarak niteledi.

KaynakEtha

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz