İstanbul’da tekstil atölyesi yandı, 4 mülteci işçi can verdi

Güngören’de tekstil atölyesinde yangın çıktı, 4 mülteci işçi işçi cinayetinde hayatını kaybetti. Mülteci işçilerin hayatını kaybettiği alevler söndürüldükten 2 saat sonra bir işçinin karakoldaki ifadesiyle ortaya çıktı. 4 mülteci işçi saklandıkları tuvalette ölü bulundu.

Daha iyi bir gelecek için ülkelerini terk etmek zorunda kalan 4 mülteci için daha umut yolculuğu ölümle sona erdi. İstanbul Güngören’de çalıştıkları tekstil atölyesi 4 mülteci işçiye mezar oldu.

Sanayi Mahallesi Sinanpaşa Sokak’ta, boya ve kimyasal malzemeler kullanılarak dar dokuma malzemelerinin üretildiği iş yerinin bulunduğu 5 katlı binada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kimyasal madde ve elyafların tutuşması nedeniyle kapkara dumanın bir anda sardığı binada zaman zaman patlama sesleri de duyuldu. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de yoğun duman nedeniyle büyük zorluk yaşadı.

Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri merdivenli araç da kullanarak yangına müdahale etti.

Ekipler, yangın sırasında binada bulunanları tahliye ederken, yüksekten atlayan bir işçi yaralandı. Bacağından yaralanan bu kişi ile dumandan etkilenen 5 çalışan, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Emniyet olay yeri inceleme ve belediye ekipleri binada inceleme yaptı.

Yangın söndürüldükten 2 saat sonra fark edildi

Facianın boyutu ise daha sonra ortaya çıktı. Valilik açıklamasına göre, ayakta tedavi edilen bir işçi alevler söndürüldükten 2 saat sonra 18.30 sıralarında Merkez Karakolu’nda verdiği ifadesinde “Bazı çalışanların bina içerisindeki bir tuvalete girerek, yangından korunmak için kendilerini kilitlediklerini gördüğünü” söyledi. Bu bilgi doğrultusunda yeniden başlatılan arama çalışmalarında, 4 mülteci işçi kendilerini kilitledikleri tuvalette, dumandan zehirlenerek hayatlarını kaybetmiş halde bulundu. Valilik “Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, işyeri sahibi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Meydana gelen bu elim olaydan derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” açıklaması yaptı.

4 yetkili gözaltında 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında iş yeri yetkililerinden 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Çevrede esnaflık yapan İbrahim Özyurt, imalathanede tekstil boyaları ve kimyevi malzemelerin üretildiğini belirterek, “Kofra patlıyor, ateş çıkıyor. İçerideki elyaflar tutuşmuş.” dedi.

İtfaiyenin zamanında geldiğini ve müdahale ettiğini ifade eden Özyurt, binada farklı katlarda ayrı iş yerlerinin olduğunu söyledi.

Cuma namazını kılarken bomba patlaması gibi bir ses duyduklarını belirten esnaf Ahmet Çelik de “Peşinden bir daha patladı. İçeride 10-15’e yakın insan vardı ama çoğu namaza gitmişti. İtfaiye içeriden iki kişiyi, biraz önce de bir kişiyi çıkardı” diye konuştu.

 

KaynakGazete Duvar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz