Filistin halkına karşı Siyonist saldırganlığın durdurulması için Arjantin’de eylem yapıldı

Dün, Arjantin’de farklı siyasi ve sosyal örgütler, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına yönelik Siyonist saldırıların durdurulmasını talep eden bir eylem düzenledi

Eylemde konuşma yapan Nuevo MAS’tan Hector Chino Heberling, siyonist saldırganlığın ve bombalamaların derhal durdurulmasını talep etmek için buluştuklarını söyledi. Şeyh ve İslam Evi temsilcisi Mosen Ali ise “İsrail devleti  -fosfor bombası gibi- alışılmadık silahlarla saldırarak soykırım gerçekleştirmektedir. Bu soykırımı, sivil nüfusa ve haber ajanslarının faaliyet gösterdiği binaları yıkarak gerçekleştirmektedir. Bugün Arjantin’de, insanlık onurumuzla ayakta ve inanan Müslümanlar olarak, İsrail devletinin karşısında duruyoruz.” dedi.

Nuevo MAS’ın temsilcisi Héctor “Chino” Heberling, “İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik soykırımsal bombalamalarının durdurulması ve Filistinlilere uygulanan baskının sona ermesi için sokaklara çıktık. Filistin halkına onlarca yıldır yaşadıkları işgal ve zulüm karşısında tüm dayanışmamızı gösteriyoruz. Bu saldırıların durması için tüm dünyanın bu saldırıya ‘Dur’ demesi gerekiyor. Bu yüzden Arjantin hükümetinden İsrail Devleti ile ilişkileri kesmesini talep ediyoruz.”

Heberling aynı zamanda çatışmanın tek çözümünün işgali sona erdirmek ve Filistin halkına kendi kaderini tayin hakkını tanımak ve özgür, laik ve sosyalist bir Filistin’in kurulması olduğunu ifade etti.

Eduardo Grüner ise “Bir kez daha, Filistin halkıyla koşulsuz dayanışmalıyız. Emperyalizmin saldırganlığına karşı safları sıklaştırmak zorunluluğuyla karşı karşıyayız. Bu dava, buradan binlerce kilometre ötede meydana gelse bile bize yabancı değil; bugün halkların kendi kaderini tayinlerinin en görünür, en kanlı örneğiyle karşı karşıyayız. Bu direniş ancak halkların örgütlülüğüyle başarıya ulaşacaktır.” dedi.

Eski Kayıp Tutuklular Derneği (AEDD), İsrail Devleti’nin Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak şunları söyledi: “İsrail Devleti, kuruluşundan bugüne kadar, Filistin halkını zorla göçe sürükleyen provokasyon stratejisini benimsedi. Doğu Kudüs’te iki mahallede nesiller boyu yaşayan Filistinlilerin evlerinden sürülmesi ve Ramazan ortasında Müslümanların ibadethanelerine erişimin yasaklanması bu stratejinin son hamleleridir. İsrail Devleti tarafından yürütülen bu apartheid politikasına karşı Filistin halkı direniş gösterdi. İsrail devleti, Arjantin devleti tarafından da desteklenen, ‘terörist gruplara karşı’ başlattığı saldırıda onlarca kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. Filistin halkıyla dayanışma göstermek ve bu saldırıların durdurulmasını sağlamak tüm halkların görevidir.”

 

Kaynakizquierdaweb.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz