#YürüyüşKodAdı29 : Sinbo direnişçileri direnişlerinin 201. gününde Ankara Sakarya Caddesi’nde

Sinbo direnişçileri yasak, baskı ve gözaltılara rağmen Ankara’ya ulaştı ve görüşmelerini tamamladı. Direnişçiler 13 Ağustos Cuma günü yapacakları basın açıklamasına çağrı yaptı

Sinbo direnişçileri “İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için” Kod 29’a karşı gerçekleştirdikleri Ankara yürüyüşünü tamamladı.

Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yapan Sinbo işçisi Dilbent Türker ve TOMİS İsanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan direnişlerinin 201. günde yapacakları açıklamaya çağrı şu şekilde çağrı yaptılar:

“11 günde 10 kez keyfi dayatmalarla gözaltına alındık. Yine de haklı ve meşru taleplerimizden vazgeçmedik. Çünkü biz sınıfımızın taleplerini yükseltip, sınıfımız adına yürüdük. Engelleri sınıfımızın kararlılığıyla ve sınıf dostlarımızla birlikte aştık. Ankara’ya da ulaştık.

Ankara’nın girişinde dahi fiilen gözaltında bekletilip, “Çalışma Bakanlığı sizinle kesinlikle görüşmeyecek, bu kenti terk edin!” gibi tavırlarla da karşılaştık. Ancak yürüyüşümüzün kararlılığıyla, Çalışma Bakanlığı Daire Başkanı ile görüştük.

Geçtiğimiz tüm güzergâhlarda yaptığımız basın açıklamamızı Ankara’da da gerçekleştireceğiz. Açıklamamızın ardından da İstanbul’a dönecek, mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Tüm işçi ve emekçileri, emek ve meslek örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri ve hukukçuları #Sinbo direnişimizin 201. gününde;

İNSANCA ÇALIŞMA VE YAŞAM KOŞULLARI İÇİN TALEPLERİMİZİ HAYKIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

🗓️ 13 Ağustos Cuma
🕓 19:00
📍 Sakarya Caddesi”

KaynakKızıl Bayrak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz