Yemek Sepeti İşçilerinden Basın Açıklaması

Eylemlerinin 23’üncü gününde olan Yemeksepeti kurye çalışanları, Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskele Meydan’da bir araya geldi.

 

Net 5 bin 500 TL maaş, prim ve yan haklar, iş yerlerinde moto kuryelerin mobinge maruz kalmaması, iş kolunun taşımacılığa geçmesi, sendika faaliyetlerinin güvence altına alınması yönünde dört ana taleple 23 gündür eylem yapan Yemeksepeti işçileri, gelinen süreçte Yemeksepeti yetkililerinin hiçbir şekilde görüşme taleplerini kabul etmediğini söyledi.

 

Haklarını kazanan Migros işçilerinin de dayanışmak için katıldığı eylemde, Yemeksepeti işçileri haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

 

Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası (Nakliyat-iş), öncülüğünde gerçekleşen eylemde, “İşçi ve sendika düşmanlığını kabul etmiyoruz” yazılı pankart açıldı ve “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

 

Eylemde söz alan Yemeksepeti çalışanı, taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu. “23 gündür ekmek mücadelesi veriyoruz. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Bir iş yapıyorduk bir maaş alıyorduk, iki iş yapmaya başladık bir maaş aldık, üç iş yapmaya başladık yine bir maaş alıyorduk. Artık buna bir son vermelerini istiyoruz. Biz asgarî ücret üstü ve primlerimizi istiyoruz” diyen işçi, eylem yapan Yemeksepeti  gelinen süreçte Yemeksepeti yetkililerinin hiçbir şekilde görüşme taleplerini kabul etmediğini söyledi.

 

Nakliyat-iş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu eylemde yaptığı konuşmada, Yemeksepeti çalışanlarını; moto kuryeleri, BanaBi depoları çalışanlarını, kontak kapatmaya, iş yavaşlatmaya çağırdı.

Artı Gerçek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz