Yaşamına son veren Doktor Mustafa Yalçın, mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazmış

Bursa Uludağ’da yaşamına son veren Asistan Hekim Mustafa Yalçın, mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazdı. Sağlık çalışanları, #MobbingCinayettir etiketi ile karşılaştıkları mobbinge isyan etti

Bursa’da, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp damar cerrahisi bölümünde baş asistan olarak çalışan 35 yaşındaki Mustafa Yalçın’ın geride bıraktığı intihar mektubunda, mobbinge maruz kaldığını anlattığı belirtildi.

Yalçın’ın cansız bedeni dün Uludağ’da bulunmuştu. Önceki gün sabah saatlerinde “Kayak yapmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan ve saat 11.00’de girmesi gereken ameliyata gitmeyen Yalçın’ı merak eden çalışma arkadaşları, genç doktoru cep telefonundan arayıp ulaşamadılar. Evden sabah saatlerinde ayrıldığı öğrenilince durum, polis ve jandarma ekiplerine bildirildi. Arama kurtarma ekipleri uzun süren çalışmalar sonunda Yalçın’ın aracını, sonra da naaşını buldu. Yalçın’ın Uludağ’da kendi hazırladığı ilacı da kullanarak eksi 10 derecede ölüm uykusuna yattığı belirlendi.

İNTİHAR MEKTUBUNDA MOBBİNGE UĞRADIĞINI YAZDI

Mustafa Yalçın’ın yol kenarında park edip bıraktığı otomobilinde, Yalçın tarafından yazıldığı tahmin edilen 6 sayfalık not bulundu. Notta, Yalçın’ın ilk kez Bursa’ya geldiğinde çok beğendiği Uludağ’da böyle bir şey yaşayacağını hiç tahmin etmediği yazıyordu. Kız arkadaşının da kendisiyle aynı serviste görev yaptığını belirten doktor, kız arkadaşıyla birlikte kendisine mobbing uygulayan bazı kişilere özel notlar yazdığı belirtildi.

Mektupta “Ben bu hayattan keyif almıyorum. Artık yaşamak istemiyorum” yazdığı belirtildi.

ASİSTANLAR MOBBİNGE İSYAN ETTİ

Asistanlar hastanelerde yaşadıkları mobbinge bir süredir sosyal medyada daha yüksek sesle tepki gösteriyordu. Yalçın’ın intiharının ardından çok sayıda asistan hekim ve sağlık çalışanı tepki gösterdi. #MobbingCinayettir etiketi ile çok sayıda paylaşım yapan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin yanı sıra karşılaştıkları mobbingin de çalışma koşullarını ve yaşamlarını olumsuz etkilediğini anlattı, Yalçın’ı intihara sürükleyen koşullara isyan etti.

 

KaynakBirgün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz