Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı İsmet Demir mezarı başında anıldı

Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı İsmet Demir ölümünün 43’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Yapı İşçileri Sendikası (YİS) Genel Başkanı İsmet Demir ölümünün 43’üncü yılında Topkapı Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Dev Yapı-İş Sendikası ve İnşaat-İş Sendikası’nın düzenlediği etkinlikte  “Yapıcılar türkü söylüyor. Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı inşaat işçilerinin unutulmaz önderi İsmet Demir inşaat işçilerinin kavgasında yaşıyor” pankartı açıldı.
Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, “İsmet Demir bizim için, işçi sınıfı için çok değerli bir insandı. İşçi sınıfına çok büyük bir katkısı oldu. Bugünde onun direnişi sayesinde inşaat işçileri örgütleniyor” dedi.

“İnşaat işçilerinin sesi olacağız”

Finans Şehir Merkezi’nde inşaat işçilerinin gasp edilen haklarını almak için şu anda direndiğini söyleyen Demir, “Haklarını alana kadar mücadele edecekler. İnşaat işçileri kimsesizdi. İsmet Demir’in mücadelesiyle başlayan yarına gidecek mücadelesi her geçen gün inşaatlarda vücut buluyor.  İnşaatçıların direnişleri görülmüyordu. Artık sendikamız ve İnşaat-İş Sendikası bütün inşaatlarda yayılmış durumda. İsmet Demir’in mücadelesini yükseltiyoruz. İnşaat işçilerinin sesi olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından bir inşaat işçisi “Yapıcılar türkü söylüyor” şiirini okudu. Şiirin ardından anma etkinliği son buldu.
KaynakMA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz