Villa çok para, işçiye yok para!

Beykoz Riva Düşler Vadisi şantiyesinde dört aydır ücretini alamayan inşaat işçileri parasını isteyince şantiyeden polis zoruyla çıkartıldı. Dev Yapı-İş sendikası “Taşeron firma ile iletişim kurarak arkadaşlarımızı otele yerleştirdik” açıklaması yaptı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, TOKİ Emlak Konut Düşler Vadisi Projesi şantiyesinde Yılmaz İnşaat-FBK Yapı Adi Ortaklığı taşeronu Yldz Yapı çalışanı işçiler, aylardır ödenmeyen maaşlarını isteyince hiç bir ulaşımın olmadığı şantiyede gece yarısı polis zoruyla kamptan çıkartıldı.

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş sendikasıyla bağ kuran işçiler, sendika temsilcisi ile birlikte şantiye önünde bekleyişini sürdürürken, taşeron firma Yldz Yapı ile iletişim kuruldu ve işçiler bir otele yerleştirildi.

Patronların yasa-hukuk tanımaz saldırganlığına tepki gösteren Dev Yapı-İş, “Arkadaşlarımızın bir damla alınterini inşaat patronlarına gasp ettirmeyeceğiz” diyerek, yarın sabah halklarını almak için işçilerle yeniden bir araya geleceklerini; şantiye önü, firmaların merkezleri, TOKİ ve Çalışma Bakanlığı İstanbul müdürlüklerini kapsayan bir eylem planı oluşturacaklarını duyurdu.

Bir villa 8 milyon!

“Düşler Vadisi” projesi, ülkedeki yağma-rant düzenin bariz bir örneği. İstanbul’a nefes aldıran başlıca ormanlık alanlardan Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan proje, oldukça geniş bir alanı betonlaştırmış. İnşaatı devam eden villaların fiyatı 2 milyon ile 8 milyon arasında değişiyor ve tanıtımda yer alan bilgilere göre çoğu satılmış durumda.

Saray Rejimi tipi(!) yağma-rant düzeni böyle bir şey; Villa çok para, işçiye gelince yok para!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz