Ücret haktır gasp edilemez: İnşaat işçileri ücretleri için vinç üzerinde eylem gerçekleştiriyor

İstanbul Etiler’de yapılan Murat Beyaz İlkokulu inşaatında Zara Yapı bünyesinde çalışan inşaat işçileri aylardır ücretlerinin eksik yatırıldığını tüm görüşmelere rağmen durumun düzeltilmediğini belirtip kule vince çıkarak eylem gerçekleştiriyor

İşçiler İstanbul Valiliği’ne bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, ana firma Alga İnşaat, Kaymakamlık yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdiklerini ama sorun çözülmediği için eyleme geçtiklerini belirtiyor.

Dev Yapı İş’in açıklamasına göre, devletin tüm kurumlarının gözü önünde gerçekleşen çift bordro uygulaması inşaat işçilerinin haklarının gasp edilmesine yol açıyor. Maaşın asgari ücret kısmını yatıran firma geri kalan elden kısmı aylardır ödemiyor. Yasalara göre bu suç ama ilgili kurumlar göz yumduğu için inşaat patronları primleri eksik gösterip arta kalan parayı kasalarına atarak hem devletten hemde işçilerin geleceğinden çalıyor.

Dev Yapı İş yıllardır inşaat şantiyelerinde ki bu duruma müdahale ettiklerini, ilgili kurumların üzerine düşeni yapmadığını söyledi. İnşaat işçilerini patronların insafına terk etmeyeceklerini belirtti.

 

KaynakDev Yapı İş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz