Tunuslu Emekçiler Yoksulluğa ve Baskılara Karşı Yine Meydanlarda

Tunus’ta işçi ve emekçiler yoksulluğa, işsizliğe, yolsuzluklara, adaletsizliklere, iktidardakilerin yalanlarına karşı eylem ve protestolar düzenliyor

Tunus’ta işçi ve emekçilerin yoksulluğa, işsizliğe, yolsuzluklara, adaletsizliklere, iktidardakilerin yalanlarına tepkisi giderek büyüyor ve bu tepki dalga dalga büyüyen eylem ve protestolara dönüşüyor. Emekçiler, Ocak ayından bu yana artan yoksulluk ve işsizlikle birlikte karantina uygulamalarına da tepkilerini gösteriyor ve meydanlara çıkıyorlar. Protesto gösterilerinde polisin saldırısı sonucu ölen, yaralanan emekçiler oldu, yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan emekçilerin serbest bırakılması ve polis şiddetinin derhal durdurulması talebiyle emekçiler yeniden meydanlara aktılar. 6 Şubat’ta Tunus Genel İşçi Sendikaları (UGTT)  başta olmak üzere pek çok sendika ve sivil toplum örgütünün çağrısıyla başkentte bir araya gelen emekçiler ülkenin bir polis devleti haline getirilmesine ve baskıcı uygulamalara karşı çıktılar. Yasal haklarını kullanarak protesto gösterilerine katılan ve gözaltına alınan emekçilerin derhal serbest bırakılmasını talep ettiler. Tunuslu emekçiler aynı zamanda diktatör Bin Ali rejimine karşı mücadele eden muhalif siyasi parti lideri Şükrü Belaid cinayetinin 8 yıldır bulunmayan faillerinin bulunması ve cezalandırılması için çağrıda bulundular. Başkentte ana yolları trafiğe kapatan binlerce emekçi hükümetin istifasını talep etti. Özgürlük ve adalet isteyen emekçiler “Korkmuyoruz!” sloganını yükselterek kararlılıklarını dile getirdiler.

KaynakUid-Der

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz