TTB ve İTO’dan Taksim Cumhuriyet Anıtı Töreni: Yaşamını Yitiren Sağlık Çalışanları Anıldı, Mücadele Sözü Verildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul’da Taksim Meydanı’nda bir tören düzenledi

TTB Merkez Konseyi üyeleri Doç. Dr. Deniz Erdoğdu, Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Çiğdem Arslan ile İTO Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı törende Cumhuriyet Anıtı’na çelenkler bırakılırken yaşamını yitiren sağlık çalışanları anıldı. Törende ilk sözü alan İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, 14 Mart’ın 102 yıldır hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunları ile taleplerini dillendirdiği bir mücadele günü olduğunu belirtti.

TTB Merkez Konseyi üyesi Doç. Dr. Deniz Erdoğdu da 14 Mart’ın bir bayram değil, mücadele günü olduğuna dikkat çekti. COVID-19 pandemisiyle geçen son bir yılda binlerce yurttaşın ve yüzlerce sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini hatırlatan Erdoğdu, iktidarın şeffaflıktan, tutarlılıktan ve epidemiyoloji biliminden uzak uygulamalarla pandemiyi yönetemediğini ifade etti. COVID-19 pandemisinin neoliberalizmin bir sonucu olduğunun altını çizen Erdoğdu, hem halkçı-çevreci bir sağlık politikası hem de sağlık çalışanlarının hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Basın açıklamasını ise İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu okudu. Açıklamanın tamamı için tıklayın.

KaynakTTB

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz