TTB duyurdu: Bir gün içinde üç hekim intihar etti!

Türk Tabipleri Birliği, bir gün içerisinde Adana, Adıyaman ve Mersin’de görev yapan üç hekimin intihar ettiğini duyurdu. Kötü çalışma koşullarına vurgu yapan TTB, “Yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği, bir gün içerisinde üç farklı şehirde üç hekimin intihar ettiğini açıklayarak sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alındığına dikkat çekti.

 

TTB’nin sosyal medya hesabından dün (27 Eylül) yapılan açıklamada, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi’nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara’nın intihar ettikleri kaydedildi. Sağlık alanındaki güvencesiz çalışma koşullarına vurgu yapılan açıklamada, “Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Aynı gün içinde Mersin’de de genç bir kadın hekimin yaşamına son verdiği bilgisine ulaştık. Meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Üzgünüz ama öfkeliyiz de! Hekimlik mesleğinin onuru, emeğimizin hakkı, çalışma koşullarımızın sağlığı için; yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz” denildi.