Trendyol işçisi kazandı, zam oranı yüzde 38’e çıkarıldı

Araçlı kuryelerin eylemleri sonucu Trendyol, yüzde 11’lik zammı yüzde 38,8’e yükseltti. Çalışanlar, şirket genel merkezi önündeki eylemlerini sonlandırdı.

Trendyol’da çalışan yüzlerce araçlı kurye, yüzde 11 oranındaki sefalet zammını protesto etmek için Trendyol genel merkezi önünde toplandı. Trendyol yöneticileri ile çalışanların seçtiği temsilciler arasındaki görüşme sonuçlandı. Trendyol, yüzde 11’lik zammı yüzde 38,8’e yükseltti. Yapılan açıklamanın ardından çalışanların genel merkez önündeki eylemi sona erdi.

Trendyol’un İstanbul Maslak’taki genel merkezi önünde toplanan yaklaşık iki yüz araçlı kurye, enflasyonunun çok altındaki yüzde 11’lik zammı protesto etti. Kontak kapatan araçlı kuryeler geçinebilecek ücret talep etti.

Trendyol önünde bekleyen çalışanların aralarında seçtiği temsilciler yönetimle görüşmeye başladı. Görüşmeler sürerken genel merkez önündeki bekleyiş de devam etti.

Görüşmede yüzde 11’lik zam oranı yüzde 38,8’e yükseltildi. Buna göre bir araçlı kuryenin hakedişi aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olacak. Ayrıca hiçbir çalışanın eyleme katıldığı için sözleşmesinin sonlandırılmayacağı konusunda garanti verildi.

Trendyol Çalışanları’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da “Direne direne kazandık. %11’lik zammı bize dayatanlara mücadelemizle karşı koyduk, %38.8 zam aldık. Tüm Trendyol çalışanı kardeşlerimize hayırlı, tüm işçi ve emekçilere örnek olsun!” denildi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz