TOGG fabrika şantiyesinde iş cinayeti!

Bursa Gemlik’te yapımı devam eden TOGG ‘yerli’ araba fabrikası inşaatında yaşanan iş cinayetinde bir işçi yaşamını yitirdi.

Konuyla ilgili bilgilere ulaşan Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş), ‘Şantiyeler, işçilerin alınteri ve kanı üzerine yükselmeye devam ediyor’ diyerek bir açıklama yayımladı.

Dev Yapı-İş tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Yapı merkezinin yaptığı fabrikada Olmetsan firmasının taşeronu Meg Çelik firmasında çalışan Ahmet Çiçek iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Bir çocuk babası ve eşi ikinci çocuğuna hamile olan işçi, 3 gün önce çalışırken eklemli platform ile çelik konstrüksiyon arasına kafası sıkıştı. Yaralı olarak kaldırıldığı Bursa Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirip bugün Urfa Eyyubiye ilçesinde defnedildi.

24 saat üretim olan şantiyede üretim baskısı ve yeterli ışıklandırma olmaması başka iş cinayetlerine davetiye çıkarıyor. Eklemli platform üzerinde bulunan 2 işçinin de yaralandığı iddia ediliyor ama teyit edilmedi. Olayın gizlenmesi için yoğun baskı yapılıyor.

TOGG’un yatırımcılarına sesleniyoruz. Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19), TOBB (%5) üretim baskısından vazgeçin, şantiyede insanca çalışma koşullarını sağlayın, başka yaşamlar yitip gitmesin.

İşçilerin ve bizlerin üzerine düşen görev de yasamak ve yaşatmak için örgütlenmek olacaktır. Ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz