The Elysium Otel’de iş kazası geçiren işçi işten atıldı: Otel ve Turizm İşçileri Sendikası bugün çağrı yaptı

Ofton İnşaat’a bağlı The Elysium Otel’de iş kazası geçiren Gülşen Kezer 25/II bentiyle işten atıldı. OTİS üyesi işçinin uğradığı haksızlığa karşı sendika, 28.09.2021 16.00’da The Elysium Otel önüne dayanışma çağrısı yaptı. 

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası’nın açıklaması şöyle:

“Ofton İnşaat Tur. ve Yat. San. Tic. A.Ş. bağlı The Elysium Otel’de çalışan ve aynı zamanda Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS) adına faaliyet yürüten Gülşen Kezer’e, daha önce geçirmiş olduğu iş kazası sonrasında 11.03.2021 tarihinde %20 heyet raporu verilmiştir. Sendika iş yerine, üyenin engeline yönelik iş verilmesi konusunda yazı göndermiştir. Ancak iş yeri bunun yerine departman amiri Ali Kemal Güldal tarafından baskı kurarak işçiyi istifaya zorlamış ve 21.09.2021 tarihinde tekrar iş kazasına sebebiyet vermiştir. Ertesi gün raporlu iken, işveren yasaları ihlal ederek 25/II bendlerine sığınarak işçiyi işten atmıştır. Üye olan ve olmayan bir çok işçi tarafından sendikaya şikayetler gelmiştir.

28.09.202 tarihinde tüm emek dostlarını dayanışmaya The Elysium Otel önüne bekliyoruz. Yer ve Saat: 16:00 The Elysium Otel önü”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz