Temsa işçileri talepleri için eylem yaptı

Adana’da otobüs, midibüs ve kamyonet üretimi yapan TEMSA fabrikası işçileri banka promosyonu ve 2003 ve 2008 yılları arasında işe girenlerin mağduriyeti için eylem yaptı.

Evrensel’in haberine göre eyleme katılan bir işçi yaşananları şöyle anlattı:

“İstediğimiz talepler var. Birincisi banka promosyonu belki 10 yıldır süren bir talep sürekli bir bahane ile ertelenerek karşımıza çıkıyordu. Promosyonlar bugün yüksek bir rakama denk gelmiş durumda, biz de haklı talebimizi istedik.

İkinci husus 2003 ile 2008 arası işe girişlilerdeki ücret sıkıntısı. Geçtiğimiz sözleşmede saat ücretinde 2 TL’lik bir talep vardı. Grup sözleşmesi olduğu için ayrıca bu madde konulmadı. Bu da sürekli ertelenen bir hal aldı. Pazartesi günü sendika başkanı insan kaynakları müdürü ile görüştü. Sendikaya eleştirilerimizi ilettik. Bizlere patronun ağzıyla konuşuyor, bütçede para olmadığını söyledi. Sözleşmeden bu yana beyaz yakalılara 3 kere maaş iyileştirmesi yapıldı. 2 kere maaş zammı yapıldı. Haklı olarak şunu sorduk ‘bütçede olmayan para nasıl oluyor da beyaz yakaya gidiyor’ dedik.

Bu sabah insan kaynakları beyaz yakalara mail attı. Fark gözetmeksizin herkese 2000 TL kırtasiye yardımı yapılacakmış.

Bu açıklamanın ardından işçiler kaynamaya başladı aynı yardımı düşük meblağ ile biz alıyoruz. 800 TL brüt alıyoruz bunu almak için belirli şartlara uyum sağlamamız lazım. Okuldan belge gibi, TİS maddesi olduğu için beyaz yakaya böyle bir madde istenmedi çünkü kırtasiye yardımı adı altında böyle bir şey yapıldı.”

Yaşananlara tepki göstermek için yemekhane önünde toplanıp servislere kadar yürüyen işçiler slogan atmalarının sendika tarafından istenmediğini söyledi.

Özçelik-İş Adana Şube Başkanı Sedat Aydın ise “Taleplerimiz için bir araya geldik gelirlerin adil bir şekilde paylaşımını talep ediyoruz. Sonuçta burası hepimizin işyeri” diyerek görüşünü aktardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz