Sri Lanka’da eylemler sonucu 26 bakan istifa etti

Sri Lanka halkı ağırlaşan yoksullukla birlikte yasakları tanımayarak sokaklara çıkmaya devam etti. Eylemler sonucu kabinedeki 26 bakan istifa ederken, krizin asıl sorumlusu olarak gösterilen Devlet Başkanlığı ve Başbakanlık pozisyonlarındaki Rajapaksa ailesi görevini sürdürüyor.

Sri Lanka halkı, derinleşen ekonomik krizle birlikte sokaklara dökülmeye devam ediyor. Halk, artan eylemler sonucu olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan eden hükümetin yasaklarını tanımadı. Pazar günü yüzlerce kişi başkent Colombo’da sokağa çıkarak hükümetin istifasını istedi.

Eylemler, Colombo çevresindeki pek çok kente yayılırken, Kandy şehrinde sokağa çıkan yüzlerce üniversite öğrencisine polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Cumartesi gecesi sokağa çıkma yasağını tanımayarak gerçekleşen eylemlerde ise 600 kişi gözaltına alındı.

Pek çok kentte eylemler artarak devam ederken, kabinede yer alan 26 bakan istifa etti. Ancak Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ve kardeşi, Başbakan Mahinda Rajapaksa görevini sürdürmeye devam ediyor. Devlet Başkanının oğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Namal Rajapaksa ise istifa eden 26 bakan arasında yer alıyor. Sri Lanka halkı, Rajapaksa ailesi tamamen istifa etmedikçe kabinenin istifasının anlamsız olduğunu ifade etti.

KaynakETHA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz