Sri Lanka’da Devlet başkanı Singapur’a kaçtı, sendikalar sokağa çıkmaya hazırlanıyor

Sri Lanka’da halk isyanı sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa Singapur’a kaçtı. Sendikalar 18 Temmuz’dan itibaren protesto eylemleri başlatacaklarını açıkladı.

Sri Lanka’da hayat pahalılığı ve iktidarın ekonomi politikalarına isyana dönüşen halk protestoları sokağa çıkma yasağına rağmen sürüyor. Başbakanlık ofisi ve parlamento önünde dün kitlesel eylemler düzenlenmiş polis ve asker müdahalesi nedeniyle çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Bugün ise Sri Lanka Ulusal Sendika Koordinasyon Merkezi 18 Temmuz’dan itibaren bir dizi protesto eylemi başlatacaklarını açıkladı.

Sendika Başkanı Wasantha Samarasinghe basına yaptığı açıklamada, kamu ve özel sektörde binden fazla sendikayı temsil eden Ulusal Sendika Koordinasyon Merkezi’nin pazartesinden itibaren halkla birlikte protestolara katılacağını söyledi.

Başkent Kolombo’da uygulanan sokağa çıkma yasağını dikkate almayacaklarını ve çalışmalarına devam edeceklerini belirten Samarasinghe, Başbakan Ranil Wickremesinghe’yi de Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeden kaçmasının ardından Başkanlık koltuğuna atlamaya çalışmakla suçladı.

Ulusal Sendika Koordinasyon Merkezi Başkanı, pazar günü de Gotabaya Rajapaksa ve Ranil Wickremesinghe’nin görevlerinden alınması ve ülkede istikrarın sağlanması planlarına ilişkin bir öneri sunacaklarını söyledi.

Bu arada başkentteki Galle Face sahil parkına kurdukları kampla tanınan “GotaGoGama” protesto kampanyasını temsil eden aktivistler ise devlet başkanlığı konutu, başbakanlık ofisi gibi kurumlardan çekildiklerini açıkladılar. Yapılan açıklamada, mücadeleyi sürdürmek üzere Başkanlık Sekreteryası/eski Parlamentonun ön kısmını ve Galle Face Parkı’nı işgal etmeye devam edeceklerini duyurdular.

Öte yandan 13 Temmuz’da istifa edeceği duyurulan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ise henüz istifa etmedi. Sri Lanka basını Rajapaksa’nın uçağının Singapur’a iniş yaptığını bildirdi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz