Şok Market’te envanter sayım birimi kapanacak, sayımı market işçiler yapacak

Şok Marketler zinciri yeni yaptığı düzenleme ile marketlerdeki envanter sayım birimi kapatıyor. Bu yüzden envanter sayımını da market işçileri yapmak zorunda kalacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Mağaza Market-Sen, tüm işçilere “Hiçbir dilekçeyi, belgeyi imzalamayın ve derhal sendikamıza ulaşın.” çağrısı yaptı. Mağaza Market-Sen’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“İtiraz Hakkınız Var! 

İşyerinde esaslı değişiklikler için İş Kanunu Madde 22 gereği işçinin yazılı onayı gerekir. Onaysız değişiklik yapılırsa işçinin 6 gün içinde itiraz hakkı vardır. Keyfi uygulama ile yazılı onayınız alınmadan göreviniz, işyeriniz, şubeniz değiştirilemez.

Fesih Hakkınız Var! 

İşyerinde keyfi şekilde yapılan esaslı değişikliklere karşı somut duruma göre işçinin haklı nedenle derhal fesih ve tazminatlarını alma hakkı vardır. Sözleşme ile mobbing ve keyfi uygulamalar meşrulaştırılamaz.

İmza Atmayın, Bizi Arayın! 

Bu konuyla ilgili hiçbir dilekçeyi, belgeyi imzalamayın ve derhal sendikamıza ulaşın. Keyfi uygulama ve mobbinge karşı Mağaza Market-Sen’e üye olun. Hiçbir işçi hak arama mücadelesinde yalnız değil!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz