SML Etiket işçileri: Mücadeleden bir adım geri atmayacağız

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket işçileri direnişlerinin 39. gününde Decathlon ve H&M önünde eylem yaptı.

Sendikalaştıkları için 22 kişiyle birlikte keyfi bir şekilde işten atılan DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket işçileri 39 gündür Avcılar’da bulunan fabrika önünde direniyor. İşten atmaların tek sorumlusunun SML yönetimi olmadığını, SML’nin iş yaptığı firmalar olduğunu ifade eden direnişçiler taleplerini Torium Alışveriş Merkezi’nde bulunan Decathlon ve H&M önüne taşıdı.

Eylemde söz alan DEV TEKSTİL temsilcisi Okan Karaçam, 39 gündür sendikasızlaştırmaya, keyfi işten atmalara ve taşeron çalışmaya karşı direndiklerini belirterek “Aile ve çalışma bakanlığı SML fabrikasını denetlemeye geldi, içerde çalışan işçilerle görüştü ancak ne sendikamızla ne de hukuksuzca işten atılan üyelerimizle bir görüşme gerçekleştirmedi” dedi.

‘KAZANANA KADAR MÜCADELEDEN BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ’
Ardından konuşan SML Etiket Derya Sırbudak, fabrika içerisinde baskıyı artıran SML yönetiminin brandalar çekerek, kameralar yerleştirerek işçilerin direnişin sesini duymasını engellemeye çalıştığını belirtti. Sırbudak, “SML yönetimi istediği kadar baskıyı artırsın. Taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz, her yere taşıyacağız, kazanana kadar mücadeleden bir adım geri atmayacağız” diye konuştu.

Bir diğer direnişçi Seçil Arı, SML Etiket’teki baskıları anlatarak günde 12 saat mobbing altında çalışıldığını belirtti. Taşeron işçilerin sözleşmeleri biter bitmez işten çıkarıldığını ifade eden Arı “Biz aynı zamanda taşeron çalışmanın kaldırılması için direniyoruz. Hiçbir işçinin emeği ve geleceği bir mendil gibi kullanılıp kenara atılamaz. Tüm taşeron işçiler kadroya alınsın” dedi.

‘HAKLARIMIZ İÇİN DİRENMEK SORUNDAYIZ’
Ücretsiz izin saldırısını direnişle püskürten ve Kod-29’un kaldırılması için yeniden direnen TOMİS üyesi Dilbent Türker, iş cinayetleri başta olmak üzere çalışma koşullarının düzeltilmesi için sendikalaşma çalışması yürüttüklerini ve ücretsiz izin saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını, direnerek kazandıklarını belirtti. Ardından pandemi döneminde patronların elinde silaha dönüşen Kod-29’la yeniden işten atıldığını ve direniş çadırı kurduğunu ifade etti. Türker konuşmasının devamında “SML direnişçileri ile dayanışma içindeyiz. Biz mücadele etmezsek işçi sınıfına dönük saldırılar son bulmayacak. Mevcut haklarımız için bile direnmek ve dayanışma içinde olmak zorundayız” dedi.

Son olarak Decathlon ve H&M yönetimine seslenen DEV TEKSTİL temsilcisi Okan Karaçam, “İşten atmalardan en az SML kadar siz de sorumlusunuz, adım atmak zorundasınız. SML ile imza attığınız sözleşme dahilinde sendikalı oldukları için işçiler işten atılamaz. Kâr uğruna buna göz yumarak ortak oluyorsunuz. Derhal adım atmalısınız” diye konuştu.

KaynakEtha

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz