Skyland AVM önünde gözaltına alınan 9 işçi serbest bırakıldı

İstanbul’un Kağıthane ilçesinin Seyrantepe semtinde, Eroğlu İnşaat’a bağlı Skyland İstanbul şantiyesinde elektrik işinde çalışan ve ücretsiz izne çıkartıldıkları için direniş başlatan işçiler, Skyland’ın önünde başlattıkları direnişin üçüncü gününde yaka paça gözaltına alındı

Tazminat ve fazla mesai ücretleri ödenmeyen ya da eksik ödenen DİSK/Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş üyesi işçiler, Skyland Rezidans ve AVM’nin müşteri ve otopark girişlerini kapattı. Polisin saldırısıyla 9 işçi gözaltına alındı.

Ücretsiz izne çıkarılan işçilerden biri direnişin başladığı gün “‘İhbarımızı, tazminatımızı, mesailerimizi verin gidelim’ dedik, ona da hayır dediler. Bir gün bizi oyaladılar, ikinci gün oyaladılar, üçüncü gün oyaladılar, dördüncü gün bize sadece şunu dediler: çıkış verirsiniz, tazminatını verirsiniz. İhbarı bu Skyland Eroğlu, ‘17 yıldan beri ihbar vermiyoruz’ diye bizi tehdit etti. Sonra dendi ki 17 yıl sonra, ‘ihbarın yarısını veriyoruz’. Kanunda yokken ihbarın yarısını veriyorlar. Sonra, ‘biz kabul etmiyoruz’ dedik. Hakkımızı alana kadar ölsek de buradayız” ifadelerini kullanmıştı.

İşçiler karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

KaynakBirgün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz