Sinbo işçileri direnişlerinin 157. gününde kendilerini SGK binasına zincirleyerek eylem yaptı

Kod-29 gerekçesiyle işten çıkarılan Sinbo işçisi Dilbent Türker, TOMİS İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan ile direnişlerinin 157. gününde “Kod 29 kaldırılsın” talebi ile kendilerini SGK binasına zincirleyerek eylem yaptı. Polis gazetecilerin görüntü almasını engel olurken, zinciri kırarak işçileri gözaltına aldı.

TOMİS üyesi Dilbent Türker, Kod-29’un kaldırılması talebiyle 157 gündür Sinbo fabrikası önünde direnişini sürdürüyor. 157 gündür Kod-29 saldırısına uğrayan tüm işçilerin sesini direnişi ile taşıyan Türker, Unkapanı’nda bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu kapısında kendilerini zincirleyerek eylem yaptı.

İşine geri dönme çağrısında bulunan Türker ve Eyidoğan, Sinbo patronu kadar SGK’nin de Kod-29 gerekçesiyle işten çıkarmalarda suçlu ve sorumlu olduğunu belirtirken, taleplerine dair kamuoyuna seslendi.

Türker, “Sendikal haklarımızı kullandık, uluslararası sözleşmelerde, yasalarda var olan haklarımızı kullandık. Kod-29’dan işten atıldık. Yaptığımız başvurulara rağmen sesimiz kısılmaya çalışıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu bu hukuksuzluktan sorumludur.” dedi.

‘İşimize geri dönene kadar eylemlerimizi sonlandırmayacağız’

Çevredeki insanların da alkışlarla desteklediği eylemde konuşan Eyidoğan, “Biz işimize geri dönene ve taleplerimiz karşılanana kadar eylemlerimizi sonlandırmayacağız. Bizi görmezden gelen, çağrılarımıza kulak aşan SGK binasına kendimizi zincirleyeceğiz” dedi. Ardından kendilerini zincirle SGK binalarına bağladılar.

Polis saldırısı sonucu gözaltına alınan TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan ve Dilbent Türker şunları ifade etti: “Yaptığımız başvurulara rağmen sesimiz kısılmaya çalışıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu bu hukuksuzluktan sorumludur.”

Eyidoğan, eyleme müdahale eden polislerin zincirlerini açma çağrısına karşı, “Ancak zincirlerimizi kırmanız gerekir bizi buradan götürmek için” yanıtını verdi.

Ardından polis zincirlerini kırarak Türker ve Eyidoğan’ı gözaltına aldı.

Gazetecilere engel

Polis, işçilerin eylemini takip eden gazetecilere de saldırarak görüntü ve fotoğraf çekmesini engellemeye çalıştı.

Direnişçi işçiler hala gözaltında

Sinbo direnişçisi ve TOMİS temsilcisi Balat Karakolu’nda gözaltındalar. Gözaltındaki direnişçiler yarın sabah Adliyeye çıkarılacaklar. Karakolda üst arama sırasında işkenceye gördükleri ifade ediliyor.

KaynakDirenişteyiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz