SF Trade davasında sendikal örgütlülük ‘suç’ gibi gösterilmeye çalışıldı

Sendikalı oldukları için SF Trade tarafından işten çıkarılan işçilerden Sevcan Gülboy’unun işe iade davasında işveren tanıkları, Gülboy’u işçileri örgütlemekle suçladı

İzmir Gaziemir Serbest Bölge’de bulunan SF Trade tekstil fabrikasından sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerden Sevcan Gülboy’unun işe iade davasının duruşması bugün görüldü. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 8. İş Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Gülboy ve işveren tanıkları hazır bulundu. Duruşmayı, İşçi Kadın Meclisleri de takip etti.

İşverenin örgütlenmeyi suç göstermeye yönelik tanık olduğu duruşmada tanıklar, Gülboy’un sendikalaşma sürecinde işçileri evine çağırarak görüştüğünü ve bunun iş yerine karşı örgütlenme nedeniyle yapıldığını ileri sürdü. Gülboy, tanıkların ifadesine karşılık iş yerinden arkadaşlarıyla evinde ve dışarıda görüştüğünü, bu görüşmelerin normal bir arkadaşlık içinde olduğunu söyledi.

Mahkeme, işveren tanıklarını dinledikten sonra, Gülboy’un da tanıklarının dinlenilmesi için bir sonraki duruşmayı, 26 Nisan’a erteledi.

“İşveren örgütlenmeyi suç gibi gösteriyor”

Duruşma sonrasında açıklama yapan İşçi Kadın Meclisleri’nden Hazal Önal, “Sendikalaştıkları için işten çıkarılan SF Trade işçilerinden Sevcan arkadaşımızın iade iadesi davasındaydık. İşverenin örgütlenmeyi suç göstermeye yönelik tanık olduğu duruşma 26 Nisan’a ertelendi. İşyerlerinde örgütlenmek haktır. İşçi kadınlar da sorunlarında asla yalnız değildir” dedi.

KaynakMezopotamya Ajansı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz