Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Kod29 ile işten atılan Ekmekçioğulları işçileri, direnişlerinin 73’üncü gününde fabrika önündeki eylemlerine devam etti.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle Kod29 ile işten atılan Ekmekçioğulları işçileri, direnişlerinin 73’üncü gününde fabrika önündeki eylemlerine devam etti

Çorum’da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Ekmekçioğulları işçileri, direnişlerinin 73’üncü gününde eylemlerine devam ediyor. İşçilerin fabrika önüne kurdukları çadırı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ziyaret etti. Serdaroğlu, işçilerle bir araya gelerek işçilere destek verdi.

Serdaroğlu yaptığı konuşmada sendika hakkının engellenemeyeceğini belirterek Kod29’un zulüm olduğunu ifade etti. Serdaroğlu açıklamasında “Sendikalı ve toplu sözleşme düzeninde çalışmak isteyen işçiler Kod29 bildirimiyle tazminatsız işsizlik maaşı olmadan cezalandırmakta bu bir zulümdür” ifadelerini kullandı. Serdaroğlu daha önceki işçilerinin direnişlerini hatırlatarak kararlılık ve mücadeleyle işçilerin haklarını elde edeceğini vurguladı. DİSK’in gücünü işçiden aldığını belirten Serdaroğlu, “DİSK gücünü işçi sınıfından almaktadır. İşçi sınıfının sesi ve soluğu ve mücadele örgütü olduk, bunu daha da büyüterek devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak fabrika önündeki direnişinin “ısınma turları” olduğunu ve direnişi büyüteceklerini söyledi.

KaynakGazete Rüzgarlı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz