Sendikalı oldukları için işten çıkartılan Piya Gıda işçileri: “Sessiz kalmayacağız”

İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren ve Coca-Cola’nın dağıtımını yapan Piya Gıda’da Türk-İş’e bağlı Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası’na (Şeker-İş) üye 2 işçi işten çıkarılırken 1 işçi istifaya zorlandı.

İşyerindeki işçiler sendikalaştıkları duyulduktan sonra performans düşüklüğü ve hırsızlık iddiasıyla işten çıkarıldıklarını belirtti. İşçiler, sendikalı olarak işe iade ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesini talep ediyor.

İşten çıkarmaların hukuksuz olduğunu vurgulayan işçiler fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada işten çıkartılan işçilerden ikisinin iş akdinin hukuksuzca feshedildiği, bir işçinin ise istifaya zorlandığı dile getirilerek, “Piya Gıda işvereni şunu bilmelidir ki yaptığı hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız” denildi.

Haklarının kendilerine verilmediğini belirten Birol Alkan, “Fazla mesai yapıyorduk. Bize devamlı zam yapılacağını söylediler ancak her defasında oyalandık” dedi. Alkan, “İşten çıkarılacağım söylendiğinde muhasebedeki çalışan ‘Seni ne gerekçe göstererek işten çıkaracağım, bilmiyorum’ demişti” ifadelerini kullandı.

Şeker-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Serkan Gümüşbaş, “İşveren işçilerden istifa etmelerini istedi ancak sendikadan değil işyerinden istifa etmelerini istiyor” diye konuştu. Gümüşbaş işe iade için yasal süreci başlattıklarını belirtti.

KaynakBirgün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz