Sendikalaştıkları için işten atılan Konya Biyogaz işçileri eylemde

DİSK/Enerji-Sen Konya Biyogaz’da yetki tespiti yapınca işveren yetikye itiraz edip üç işçiyi de işten attı. Konya Biyogaz önünde eyleme geçen DİSK/Enerji-Sen işvereni bu hukuksuzluktan dönmeye ve toplu sözleşme masasına oturmaya çağırdı

Konya Çumra’da bulunan Konya Biyogaz’a ait biyogaz tesisisinde DİSK/Enerji-Sen işçilerin çoğunluğunu örgütleyerek Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Yetki başvurusunun ardından işveren yetkiye itiraz etti ve sendikal örgütlenmede öncü rol üstlenen üç işçyi işten attı.

Bu hukuksuzluk karşısında eyleme geçen DİSK/Enerji-Sen, atılan üç işçiyle birlikte Konya Biyogaz’ın kapısına dayandı.

Toplu sözleşme sürecini uzatıyorlar

Yapılan açıklamada işverenin yaptığı itirazın hukuki bir dayanağının olmadığını, sadece toplu sözleşme sürecini uzatmak için böyle bir hamle yapıldığına dikkat çekildi. Bu süreçte işçilerin mağdur olacağını ifade eden enerji işçileri, üç işçinin de gerekçe gösterilmeden, hukuksuzca işten atıldığını belirtti.

Açıklamanın sonunda ise talepler ifade edildi. Talepler şöyle:

  • Atılan işçiler geri alınsın.
  • İşten çıkarmalar devam etmesin.
  • Yetkiye itiraz geri çekilerek toplu sözleşme sürecinin tıkanması engellensin.

Açıklamanın ardından DİSK/Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman da söz aldı. İşçilerin güvenceli şekilde çalıştığı ve taleplerinin toplu sözleşmelere yansıdığı bir sendikal anlayışla mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Çokaman, işverene de derhal bu hukuksuzluktan dönmeleri ve kendileriyle müzakere masasına oturmaları yönünde çağrı yaptı.

Çokaman, yapılan yanlıştan geri dönülmemesi halinde hakları için mücadeleden geri durmayacaklarını ifade etti.

KaynakSendika.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz