Seçim öncesi kadro sözü verilen ÇAYKUR mevsimlik işçileri AKP il binasını bastı: 2 işçi gözaltına alındı

9200 mevsimlik ÇAYKUR işçisi sendikanın AKP ile anlaşarak verdiği sözleri tutmadığını söyleyerek AKP il binasını bastı.

Kuzeyteve Ajansı’ndan Gençağa Karafazlı’nın haberine göre seçim öncesi kadro sözü verilen 9200 mevsimlik ÇAYKUR işçilerine seçim sonrası verilen söz tutulmadığı için işçiler AKP Rize il binasını bastı, iki işçi gözaltına alındı.

Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş üyesi yüzlerce mevsimlik Çaykur işçisi geçen yıl sendika temsilcilerinin sorunlarına yeterince sahip çıkmadığı gerekçesiyle Rize merkez Menderes Bulvarı’nda sendika binasını basmak istemiş ancak polis izin vermemişti. İşçiler, üyesi oldukları Öz Gıda-İş sendikasının AKP ile anlaştığını, kendi haklarını yeterince savunmadıklarını sendikadan topluca istifa edeceklerini açıklamıştı. İşçiler sendika binasına alınmayınca sendika önünde saatlerce bekleyerek “işçiler burada sendika yöneticileri nerede, satılmış sendika” sloganları attıktan sonra polisin kontrolünde sendika önünden ayrılmışlardı.

Sendikanın tutumu ve arkadaşlarının gözaltına alınmasından sonra işçiler arkadaşları serbest bırakılana kadar emniyetin önünden ayrılmayacağını söylerek kadro talepleri için mücadele etmeye devam edeceklerini ve üyesi oldukları Öz Gıda-İş sendikasından toplu bir şekilde ayrılacaklarını söyledi.