Samandağ ‘da Moloz Dökülmesine Karşı Direnen Depremzedenin İki Kaburgası Kırıldı!

Samandağ Uzunbağ’da moloz döküm alanındaki halk nöbeti devam ederken nöbetin 2. gününde jandarmanın saldırısıyla birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Halkın direnişi devam ederken Uzunbağ’dan Yeşilköy’e yürüyen, aralarında Partizan okurlarının da bulunduğu Samandağ halkına asker-jandarma biber gazıyla saldırmış, bir kadın bayılırken bir çocuk da işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Bir süre sonra gözaltılar serbest bırakılırken, 3 kişi “2911, jandarmaya mukavemet, halkı kin ve nefrete sürükleme” suçlamasıyla savcılığa çıkarıldı ve 3 kişi serbest bırakıldı.

GÖZALTINDA ŞİDDET VE İŞKENCE

Öte yandan Yeşilköy’de işkence ile gözaltına alınan depremzede Çağdaş Can’ın kaburgasında iki kırığın meydana geldiği öğrenildi.

Gözaltına alındığı sırada şiddete maruz kalan Çağdaş Can, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldükten sonra doktorlar tarafından kırığı tespit edecek tetkikler yapılmadı. Gözaltında olduğu sırada ağrısının olduğunu belirten Can, savcılığa çıkarılmak üzere sağlık kontrolü için yeniden hastaneye götürüldüğünde röntgen çekilmesini talep etti. Ancak röntgen çekildikten sonra kırıkları gören doktor ve askerler telaşlanarak kendisine sonuçları göstermedi. Sonuçlarda sadece leke çıktığı söyledi.

Savcılıktan bırakıldıktan sonra sonuçları doktora gösteren Can’ın kaburgasında iki kırığın meydana geldiği öğrenildi.