Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlama davası görülmeden ertelendi

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikası patlaması ile ilgili dava bugün görülüyor. Duruşma öncesi yürüyüş yapmak isteyen işçilerin aileleri polis tarafından engellendi. Mahkeme heyeti, salonun fiziki yetersizliğinden kaynaklı duruşmayı, 15 Mart tarihine erteledi. 

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması başladı. .

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanı duruşması öncesi hayatını kaybedenlerin ve yaralıların aileleri protesto yürüyüşü yapmak istedi. Ancak aileler polis tarafından engellendi.

Adliyeye girmek isteyen aileler, bu sefer de duruşma salonunun 30 kişilik olması gerekçe göstererek içeri girişleri engellendi. Aileler, mahkeme başkanı ile görüşmek için adliye önünde bekleyişe geçti.

Duruşma ertelendi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasıyla ilgili davanın ilk duruşması Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aralarında fabrika sahibi, müdürü, ustabaşı ve iş sağlığı uzmanının bulunduğu 5’i tutuklu toplam 7 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı. Tutuksuz yargılanan fabrika sahibi ile birlikte 1 kişi duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitlerinin ardından, savunmalara geçilmeden mahkeme heyeti, salonun fiziki yetersizliğinden kaynaklı duruşmayı, 15 Mart tarihine erteledi. Mahkeme tutuklu yargılanan 5 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama

Duruşma sonrası aileler avukatları ile birlikte adliye önünde açıklama yaptı. Aileler, “Sonuna kadar davamızın takipçisi olacağız, davamıza sahip çıkacağız. Davamızı çift elle tuttuk, bırakmayacağız. Bunu herkese gösterdik” dedi.

Parası olanın kayırıldığı, parası olmayanın zulüm gördüğü bir memleket istemediklerini söyleyen aileler, “MÜSİAD bilmeyiz, TÜSİAD anlamayız. Bu insanlar ekmeklerini kazanırken ya ölmekten döndüler ya da yakınları, işçi arkadaşları öldü. Adalet istiyor bu insanlar. Tüm uyarılara rağmen işçileri patlayıcıların içine gömdüler. Yandı patladı burası. Önce bunun hesabını versinler. Kaçak yollara girmesinler” diye konuştu.

Ne Olmuştu?

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamada, 7 kişi ölmüş, 127 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın ardından tutuklanan fabrika sahibi Y.C., Fabrika Sorumlu Müdürü A.A., Fabrika Müdürü ve Genel Ustabaşı H.A.V., Genel Ustabaşı E.Ö., İş Güvenliği Uzmanı A.B. ile tutuksuz sanıklar; diğer fabrika sahibi A.R.E.C. ve Sorumlu Personel A.Ç.’nin yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

108 müştekinin dinlenmesi için 3 gün sürecek olan duruşmada, şüpheliler hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz