Sağlık Emekçileri Ankara’da Miting Yapıyor

Sağlıkçı emekçileri Pazar günü çalışma koşullarının iyileştirilmesi için miting düzenleyecek

 

Sağlık emek ve meslek örgütlerinin uzun süredir etkin olan eylem ve etkinlik takvimi devam ediyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarında istedikleri iyileştirmeler, sağlıkta yaşanan şiddetin son bulması ve daha birçok talep ekseninde birleşen sağlık emekçileri 29 Mayıs Pazar günü saat 12:00’de Ankara Anıtpark’ta bir araya gelerek bir kez daha seslerini duyuracaklar.

 

Evrensel gazetesine konuşan SES Eş Genel Başkanı, Hüsnü Yıldırım;

 

“Sağlık emek ve meslek örgütleri ve emekçileri yaşadıkları zorlukları uzun bir süredir ifade ediyorlar ne yazık ki.. Bugün hasta ve hasta yakınları sağlığa ulaşmada çok büyük sıkıntılar yaşıyor. ‘Geçmişte hastanelerde gördüğünüz o kuyrukları ortadan kaldıracağız’ diyen AKP iktidarı belki hastanede değil ama sanal bir kuyruk oluşturarak hastalarımızın ve sağlık emekçilerinin bu süreçte yaşadıkları sıkıntıları görmüyor. Sanal kuyruklar devam ediyor. Halkın sağlık hakkına ulaşması önünde çok büyük engeller görüyoruz. Sağlık emekçileri yaklaşık 2 yıldır yaşadıkları sorunları, ekonomik ve demokratik haklarının ortadan kaldırılmasına karşın, pandemide de derinleşen sorunları birçok eylem ve etkinliklerde dile getiriyor” diyen Yıldırım, bu zaman kadar yapılan eylem ve etkinliklerin bir duyarlılık sağladığını ancak bir kazanım sağlamadığına şu sözlerle devam ediyor.

 

“Sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunları duyurabildiğini, belli kesimlerde bir duyarlılık sağladığı da görüyoruz. Bunu gören iktidar yasal düzenlemeler ile iyileştirmeler yapılacağını ifade etti ama bir türlü bu haklarla ilgili düzenleme yapılmadı. 29’u için miting başvurumuz yapıldı. Biz özellikle Ankara’da Kolej ve Kurtuluş’ta sesimizi yükseltmek istedik. Özellikle bunu istedik çünkü Ankara’da emek ve demokrasi güçlerine karşı varolan tahammülsüzlük ortada. Hem bu noktada “ses olabilir miyiz?” dedik, hem de “bir arada daha gür sesimizi yükseltebilir miyiz? dedik. Ancak buna izin vermediler. Anıtpark’a izin verildi. Buna yönelik eleştirimizi kamuoyuna açıkladık. 29’unda Ankara’da olacağız. Taleplerimizi bir kez daha haykıracağız.” Açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz