Rize’de eylem yasağı: Çay üreticilerinin talepleri “suni gerekçe”, eylemleri “milli güvenlik sorunu”

Çay üreticileri hasat öncesi talepleri için topladıkları imzaları Çaykur Genel Müdürlüğü’ne teslim edecekleri gün için Rize Valiliği eylem yasağı ilan etti. Açıklamada “suni gerekçelerle” eylem yapılacağı ve bu eylemin de milli güvenlik ve kamu düzenini bozabileceği iddia edildi.

Çay üreticileri çay hasadına başlamadan önce başlattıkları çalışmayla talepleri için imza topladı. Toplanan imzalar 12 Mayıs Perşembe Günü Rize’de bulunan Çaykur Genel Müdürlüğü’ne götürülecekken Rize Valiliği, eylem gününden itibaren beş günlük eylem yasağı ilan etti.

Rize Valiliği çay üreticilerinin taleplerini “suni gerekçe” ilan ederek yaptığı açıklamada “İlimizdeki huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla kişi ve gruplarca suni gerekçeler oluşturarak basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapacakları alınan istihbari bilgiler ve sosyal medya paylaşımlarından anlaşılmıştır” ifadesini kullandı.

Açıklamanın devamında ise yapılacak eylemin milli güvenlik ve kamu düzenini bozabileceği iddia edildi.

Çay Meclisi: “Yasak yok hükmündedir”

Çay Meclisi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üreticinin taleplerinin bu kadar kısa sürede yaygınlaşmasına karşı Rize Valiliği tarafından alınan yasak kararı yok hükmündedir. Rize Valiliği üreticilerin talepleri için topladığı imzalardan dahi korkuyor ve aldığı yasakla üreticinin sesini kısmak istiyor.

Bizler çay üreticileri olarak taleplerimizi her alanda örgütlemeye devam edecek ve imzalarımızı Çaykur Genel Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz.”

KaynakSendika.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz