Pulver Kimya’da içerde dışarda direniş!

Gebze’de Pulver Kimya bünyesinde bulunan Conta Elastik’te örgütlenme çalışması yürüten Petrol-İş üyesi 3 işçi işten atılmaları üzerine 4 Ağustos’ta direnişe başladı. Fabrika önünde süren direniş Cuma günü 100. gününü dolduracak.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve toz boya üretimi yapan Pulver Kimya ile bünyesinde bulunan diğer 4 şirkette örgütlenme çalışması yürüten Petrol-İş, Conta Elastik şirketinde sendikal yetki belgesini aldı. Sendika örgütlenme faaliyeti yürüten 3 öncü işçi şirkette çoğunluğun sağlanmasının ardından işten atıldı. İşten atılan işçilerin direnişi, fabrika içinde çalışan işçilerin de desteğiyle 100. gününe doğru gidiyor.

Dayanışma ziyaretlerinin eksik olmadığı Pulver Kimya direnişçilerine, bugün Petrol-İş Gebze Şubesi’nin örgütlü bulunduğu Real Kauçuk, Trelleborg, Özay Plastik, Plascam, Ravago, Novares fabrikaları temsilcileri tarafından da destek ziyareti gerçekleştirildi.

Pulver’de bir yandan işçilerin mücadelesi sürerken bir yandan da Petrol-İş’in örgütlenme faaliyetleri devam ediyor. 15 Ekim’de Elastron’da çoğunluk sağlanarak ana şirket olan Pulver ile beraber Conta Elastik, Riva, Subaşı ve Elastron işletmelerinde de çoğunluk sağlanmış oldu.

Mücadele sayesinde işveren masaya oturdu”

Petrol-iş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, bugün yaptığı açıklamada Pulver Kimya bünyesinde bulunan tüm fabrikalarda çoğunluk sağladıklarını ve yetkilerinin geldiğini, fakat işverenin yetkiye itiraz ettiğini ifade etti.

İşten atılan işçilerin ve içeride çalışmaya devam eden işçilerin mücadelesi sonucu işverenin masaya oturduğunu belirten Kırmızıçiçek, “Mücadelemiz belli bir aşamaya geldi. Sonuç itibariyle biliyorsunuz masaya getirdik, taleplerimiz üzerine oturup konuştuk, belirli bir uzlaşma ortamı oluştu. Şu anda komisyonlarımızı oluşturup taslak hazırlamaya başladık. Sunduğumuz taslakla biz yetkisizlik gölgesinde bir sözleşme masasına oturmayacağız. Bizim için iki hassas konu var. Birincisi itirazların geri çekilmesi. İkincisi ise atılan arkadaşlarımızın sorgusuz, sualsiz işlerine geri dönmesi gerekiyor. Ancak bu koşullarda burada iş barışı sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Sunulan taslağa karşı işverenin tutumunun mücadeleyi belirleyeceğini kaydeden Kırmızıçiçek, “Umuyoruz ki işveren bir an önce bu hatasından vazgeçer, sendikanın taleplerini kabul eder, işyerinde iş barışı oluşur ve herkes huzurlu bir şekilde çalışmayı sürdürür. Bunun haricinde daha çetin bir mücadele hepimizi bekliyor diyebilirim” dedi.

Moralli, kararlı direniş!

Pulver Kimya’da moralli ve kararlı bir direniş süreci var. İşçilerin fabrika içinde; yemeklerde ses çıkartma, yürüyüş düzenleme gibi eylemleri sürerken dışarıda; işten atılan işçilerin direnişi ve direnişle dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz