Pulver Kimya Direnişi 71. Gününde

 

Gebze OSB de bulunan Pulver Kimya ya bağlı 5 firmada Petrol-iş Gebze şubenin sendikalaşma çalışması üzerine patronun 3 öncü işçiyi işten atması sebebiyle başlatılan direniş 71. gününde direnişe devam ediyor.

 

750’den fazla işçinin çalıştığı fabrikada işçiler, vardiya çıkışında oturma eylemi yaparak ve yönetim binasına sırtlarını dönerek atılan işçi arkadaşlarının işe geri alınmasını ve sendika hakkınının patron tarafından tanınması taleplerini sloganlarıyla haykırıyorlar.

 

Bu gün ayrıca Petrol-İş İstanbul 2 Nolu Şube Pulver işçilerini temsilcilerden oluşan bir ziyaret gerçekleştirdi. 2 nolu şube başkanı Engin Bedir ziyaret esnasında desteklerinin devam edeceğini bildidi. Gerektiği durumda şubeye örgütlü 2900 işçiyi Pulver kimyanın önüne yığacaklarını söyledi. Gebze şube başkan yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek” patron bir yandan sendikal hakkımıza saygı duyduğunu söylerken kendisinin yasaların verdiği hakkı sonuna kadar kullandığından bahsediyor. 3 işçi arkadaşımızı yasadışı olarak işten atmıştır. Pulver Kimya ya sendika girene dek ve 3 işçi arkadaşımız işe dönene dek direnişimiz devam edecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Pulver işçisi vardiya değişimi sırasında idareye sırtını dönerek slogan attıktan sonra fabrika girişinde slogan atarak oturma eylemi yapıyor. Coşkusu yüksek bir eylem sonrası servislerine biniyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz