PTT emekçileri sürgünlere karşı Ankara’ya yürüyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası’nın (HABER-SEN) Posta ve Telgraf Teşkilatı’nda (PTT) çalışan üyelerinin sürgün edilmesine karşı “Sürgünlere, hukuksuzluğa ve liyakatsizliğe karşı yürüyoruz” şiarıyla Ankara’ya başlattığı yürüyüşün Batman kolu Adana’ya ulaştı.

Yürüyüş sırasında uğradıkları her ilde basın açıklaması yaparak yönetime seslenecek olan PTT emekçileri, yürüyüşü 9 Eylül 2022 günü PTT Genel Müdürlüğü önünde açıklamayla sonlandıracak. Adana Cemalpaşa Postanesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri burada bir açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan PTT’nin yaptığı uygulamalar ile suç işlediğini, HABER-SEN üyelerinin hukuksuzluğa “hayır” dediği için sürgün edildiğini söyledi. Balcan, “Bu hukuksuzluklar açıkça Anayasaya, ulusal ve uluslararası yasalara aykırı olduğu gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa aykırılık taşımaktadır. Bu kararların alınmasında söz sahibi olan kurum yöneticilerine sesleniyoruz; Hukuka aykırı bir şekilde verdiğiniz bu kararlardan bir an önce vazgeçin. Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından HABER-SEN üyeleri Ankara’ya doğru yola çıktı.

KaynakYeni Yaşam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz