Pressan’da işten atılan işçiler Pazartesi gününden itibaren fabrika önünde direnişe başlayacak

İstanbul’da Pressan’da işten atılan TOMİS üyesi işçiler fabrika önünde eylem gerçekleştirdi ve Pazartesi gününden itibaren fabrikanın önünde direnişe başlayacaklarını duyurdu.

İstanbul Kıraç’ta bulunan Pressan’da direniş başladı. İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası’nda (TOMİS) örgütlenme faaliyeti yürüten iki işçi Kod 4’ten işten atıldı. Hukuksuz işten atmalara ve sendika düşmanlığına karşı TOMİS üyesi işçiler Pressan önünde eylem gerçekleştirdi.

Vardiya giriş ve çıkışlarında işçilere seslenen TOMİS temsilcisi sendika düşmanlığına karşı mücadele çağrısı yaptı. Yapılan konuşmalarda fabrika patronunun kendisinin MESS üyesi olduğuna dikkat çekilerek “Kendisi sendikalı olan patron konu işçiye gelince sendika düşmanlığı yapıyor” denildi.

İşten atılan Selçuk Çelik ve Bülent Karadere de söz alarak arkadaşlarına seslendi ve haklı mücadelelerine destek olma çağrısı yaptı.

Sendikalı işçilere dönük baskı ve mobbinge değinen TOMİS temsilcisi Pressan yönetimini yasadışı uygulamalarına karşı uyararak şunları ifade etti:

“Fabrikada her işçinin başına kamera koyarak, kapı önüne yeni kameralar takarak bizleri haklı mücadelemizden alıkoyamazsınız. Fiilen ve hukuken gerçekleştirdiğimiz yasadışı uygulamaların karşısında direneceğiz. Arkadaşlarımız işe geri alınıncaya dek mücadele edeceğiz.”

İşçilerin ilgiliye dinlediği konuşmalarda sendikalı olmanın hak olduğu vurgulandı. Konuşmaların devamında Pressan işçileri yönetimin yapacağı baskılara karşı uyarıldı ve birlik olma güçlü olma çağrısı yapıldı.

Pazartesi gününden itibaren fabrikanın önünde direnişe başlayacaklarını duyuran TOMİS temsilcisi talepleri şöyle sıraladı:

  • “Atılan işçiler geri alınsın
  • Insanca yaşama yetecek ücret
  • Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın
  • Işten atmalar yasaklansın
  • Herkese iş ve gelir güvencesi.”

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTIL), İşçi Emekci Birliği ve İşçi Hareketi Koordinasyonu’nda katılarak destek verdiği eylemde “Atılan işçiler geri alınsın”, “Pressan işçisi sendikasıyla güçlü”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Pressan işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı. Açıklamanın ardından eylem bitirildi.

KaynakKızıl Bayrak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz