Pressan yönetiminin baskılarına karşı TOMİS bugün fabrika önüne çağrı yaptı

TOMİS Pressan’da işten atmalara, kölece çalışma koşullarına, düşük ücretlere, baskıya, mobbinge karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaparak bugün saat 14’te fabrika önüne çağırdı

Ocak ayından itibaren düşük ücret dayatmasında bulunan Pressan yönetiminin dayatmalarına karşı TOMİS üyeleri yönetimin kısmen geri adım atmasını sağladılar.  Fakat Pressan yönetimi içerideki hak mücadelesini kırmak için baskı, mobbing gibi saldırılarını farklı biçimde sürdürmeye devam etti.

Aynı zamanda işçilerin taleplerini tam olarak karşılamasa dahi bazı adımlar atmak zorunda kalındı. Birkaç ayda bir alışveriş kartı, ikramiye vermek zorunda kalan Pressan yönetimi işçilerin birliğini ve dayanışmasını dağıtmak içinde fırsat kollamaya başlamıştı.

Sürecin devamıyla ilgili TOMİS, “Gelinen aşamada sendikamız üyesi iki işçi arkadaşımız işten atılmıştır. İşten atılan işçilerden biri sendikamızın işyerindeki temsilcisi ve tüm bölümler adına yönetimle işçilerin taleplerini görüşmek için seçilmiş kişidir. Ocaktan bu yana Pressan’ın farklı yöneticileri ile işçiler adına defalarca görüşmeler gerçekleştirmiş, sözcülük ve öncülük yapmış arkadaşımızdır. Diğer işçi arkadaşımızda kendi bölümünde işçi temsilcisi olarak bilinmektedir. Bu nedenle uzun zamandır yönetimin hedefi halindedir.
Ocak ayından bu yana Pressan’da yaşanan hareketli sürecin sözcüsü ve öncüsü olmuş üyelerimizin işten atılması tesadüf değildir. Saldırının amacı sendikal hakların kullanımını engellemek, Pressan işçilerine gözdağı vererek hak mücadelesini engellemek ve bastırmaktır.” şeklinde bilgi verdi.

Sendika üyesi patron, işçilerin sendika hakkına saldırıyor

TOMİS, Metal Eşya Sanayicileri Sendikası-MESS üyesi olan Pressan patronunun sendika üyelerine ve tüm işçilere sendikal haklarını kullanmalarını engellemek için baskı ve tehditte bulunduğunu söyledi. Tehditlerin işe yaramaması durumuyla karşılaşan patron sendika üyesi iki işçiyi işten çıkarmıştı. TOMİS’ten yapılan açıklamada sendika ve üyelerin bu suça sessiz kalmayacağı vurgulanarak “Anayasal hak olan sendikaya üye olma hakkına sahip çıkacaktır. Düşük ücretler, baskı, mobbing gibi uygulamaların son bulması ve işten atılan üyelerimizin işe iadesi başta olmak üzere tüm haklarının elde edilmesi için mücadelesini sürdürecektir.” denildi.

“Herkesi mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz”

TOMİS bugün itibariyle fabrika önünde mücadele başlatacağını söyledi ve “Pressan yönetiminin saldırılarına karşı üyelerimizle birlikte bugün itibariyle fabrika önünde mücadelemizi başlatıyoruz. Tüm işçileri, emekçileri, duyarlı kamuoyunu, sendikal hakkın kullanılmasının engellenmesine, baskı, mobbing, kölece çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı başlatacağımız mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Tarih: 20 Mayıs Cuma
Yer: Pressan fabrika önü (Atatürk Mah, Hadımköy Yolu Cd No:16, Kıraç – Esenyurt)
Saat. 14.00
İletişim: 0542 650 65 25 / Tüm Otomotiv ve Metal işçileri Sendikası – TOMİS

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz