Portakal Plastik’te örgütlenen Petrol-İş: Sendika, Portakal Plastik’e girecek

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlendiği Portakal Plastik’te patron yetkiye itiraz etti. Petrol-İş Sendikası Gebze Şb. Bşk. Yrd. Şivan Kırmızıçiçek, “Sendika bu fabrikaya girecek” dedi.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlendiği ve gerekli çoğunluğu sağladığı Portakal Plastik’te patron yetkiye itiraz etti. Patronun itirazına ve uzlaşmaz tavrına karşı vardiye giriş çıkışında işçilerle buluşan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, “Halaylarla, davullarla, zurnalarla sendika bu fabrikaya girecek ve hepimiz ekmeğimizi büyüteceğiz” dedi.

Gebze’de bulunan Portakal Plastik fabrikasında örgütlenen ve yasal çoğunluğa ulaşan Petrol-İş Sendikası, patronun yetki itirazına karşı vardiya giriş ve çıkışında üyeleriyle durum değerlendirmesi yaparak patronun uzlaşmaz tavrını protesto etti.

“Ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız”

Fabrika önünde işçilere seslenen Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, “Birbirimize güveneceğiz, birbirimize sahip çıkacağız. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız. Öyle yasadaki boşluklara sığınarak bu işi öteleme, uzatma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Ne gerekiyorsa yapacağız, hep birlikte yapacağız. Siz birliğinizi ve beraberliğinizi koruyun. Biz o masaya oturacağız. Üreten biziz, gücümüzün farkında olalım. Halaylarla, davullarla, zurnalarla sendika bu fabrikaya girecek, hepimiz ekmeğimizi büyüteceğiz” dedi. İşçiler ardından alkışlarla vardiyalarında çalışmak üzere fabrikaya girdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz