Pegasus işçileri kazandı !

Sendikalı oldukları için işten atılan Pegasus işçileri hakkında mahkeme işe iade ve sendikal tazminat kararı verdi

2021’in ilk aylarından itibaren DİSK’e bağlı Nakliyat-İş’in örgütlenme faaliyeti yürüttüğü Pegasus Havayolları’nda patron, sendikalaşmanın önünü kesmek için farklı kıdem ve pozisyonlarda toplamda 106 işçiyi işten çıkardı. 80’i Nakliyat-İş üyesi olan işçilerin bazıları sağlık, bazıları performans düşüklüğü bazıları da hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı.

Nakliyat-İş tarafından açılan işe iade ve sendikal tazminat davasında İstanbul Anadolu Adliyesi 3. İş Mahkemesi heyeti, ilk çıkarılan 15 işçinin sendikal nedenlerle işten çıkartıldığına ve işe iade edilmelerine karar verdi. Pegasus işvereni işçiler için 4 ay boşta geçen süre, 4 ay iş başı yaptırmama ve 12 aylık sendikal tazminat olmak üzere toplamda 20 aylık brüt maaş ödemeye mahkum edildi.

Sendika avukatı Ayhan Erkan, duruşma sonrasında bir açıklama yaptı. İşçilerin tek kuruşunu, tek bir hakkını bile patronlarda bırakmama mücadelesi verdiğini ifade eden Erkan, bundan sonraki davalarda da aynı sonuçları alacaklarını dile getirdi.

“Pegasus sendikalı olana kadar mücadeleye devam”

Pegasus çalışanları adına açıklama yapan Barış Turan, Temmuz ayından bu yana mücadele ettiklerini, eylemler yaptıklarını, broşür dağıttıklarını anayasal hakları olan sendikalı olma haklarını kazanmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Pegasus çalışanları tüm davalar kazanılana kadar ve Pegasus sendikalı olana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynakdirenişteyiz.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz