Paris’te temizlik işçileri belediye binasını işgal etti

Paris’te temizlik işçisi belediye çalışanları, “kamu hizmeti dönüşümü reformu” adı altındaki düzenlemeye karşı grev başlattı. İşçiler grevlerini sürdürürken, 13. bölge belediyesini işgal etti.

Fransa’da 2019’da oylanan ve 1 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek olan çalışma saatlerini arttıran “kamu hizmeti dönüşümü reformu” adı altındaki düzenlemeye karşı belediye temizlik işçileri greve başladı. İşçiler 9 Haziran günü de 13. bölge belediye binasını işgal etti.

Genel Emek Konferansı (CGT) üyesi temizlik işçileri, grevleri devam ederken gerçekleştirdikleri işgal eyleminde, belediye binasının avlusunda bulunan çok sayıda çöp kutusunu devirdi, onlarca broşürü yere attı. Belediye başkanın odası da işçiler tarafından işgal edildi.

İşgal eylemini ertesi gün sabah saatlerine kadar sürdüren işçiler belediye başkanı ile görüşme talebinde bulunurken, bölge belediye başkanı işçilerin talebini reddetti.

İşgal eyleminin ardından belediye binasının geçici olarak hizmete kapatıldığı açıklandı.

Belediye işçileri çalışma sürelerinin 1.552’den 1.607 saate çıkarılmasına karşı çıkıyor. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi durumunda işçilerin izin haklarından 8 gün gasp edilmiş olacak. Sendikalar ile belediye arasında görüşmeler sürüyor.

KaynakEtha

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz