Paket başı ücrete 1 TL zam teklifine karşı direniş başlatan HepsiJet kuryeleri kazanım elde etti

Paket başına ücrete 1 TL zam teklifine karşı direnişe geçen HepsiJet kuryeleri kazanım elde etti. Paket başı ücretlerdeki iyileştirmenin yanı sıra yakıt desteği, COVID-19 sebebiyle çalışamayan kuryelere destek, kaza durumlarında destek gibi iyileştirmeler sağlandı

Geçtiğimiz haftalarda HepsiJet çalışanları 1 TL’lik zam teklifine karşı bir araya gelmiş, gerçekleştirdikleri basın açıklaması ve sosyal medya çalışmaları ile seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

HepsiJet yapılan eylemler karşısında geri adım atmayacağını ifade etse de yapılan eylemler sonucunda iyileştirme yaptı. HepsiJet’in yaptığı iyileştirmeler şu şekilde:

  • K’lı paket ücreti 0,75 TL’den 4 TL’ye çıkarılıyor.
  • Defacto paketlerindeki düşük ücret kaldırılıyor. Mevcutta Defacto gönderi teslimlerinde 3,25 olarak hesaplanan ücret %46 artırılarak standart rakam ile aynı oluyor.
  • Mart ayında 1000 TL yakıt desteği veriliyor.
  • COVID-19 sebebiyle bir hafta ve üzeri çalışamayan kuryelere Bölge Müdürlüğü inisiyatifinde 1000 TL destek sağlanıyor.
  • Kuryelerin dağıtım anında 8/4 ve altında kusurlu olduğu trafik kazalarında, bir hafta ve üzeri çalışamaması durumunda Bölge Müdürlüğü inisiyatifinde 1000 TL destek sağlanıyor.

Konuyla ilgili Hepsijet Çalışanları Birliği’nin açıklaması ise şöyle;

“Hepsijet çalışanları olarak 1 TL’lik zamma karşı bir araya gelerek esnaf kuryeliğin tüm sömürü koşullarını bir kez daha gözler önüne sermiştik. Hepsijet yönetimi mücadelemiz karşısında “Geri adım atmayacağız” dese de tüm çalışanlara bildirilen iyileştirmeler, geri adımlarının bir göstergesi oldu. 15 Mart ve 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek iyileştirmeler bizim dile getirdiğimiz sorunları da kapsıyor.

Bu birliğin ilk adımlarını atan, bizi bir araya getiren bazı arkadaşlarımızın sözleşmeleri feshedilmişti. Kimi arkadaşımız ise bu sömürüye yeter diyerek kendisi işten ayrıldı. Ancak şimdi Hepsijet yönetiminin yapmak zorunda kaldığı iyileştirmeler, bizim birliğimiz sayesinde hayata geçiyor.

Bu iyileştirmeler yapılsa da gerçekliğimizi biliyoruz. Dağıtılan kargolar sonucunda ele geçen ücretler, hiçbir çalışanın masraflarına yetişmiyor. Benzine gelen zamlarla aylık yakıt giderimiz binlerce lirayı buluyor. Bir ayçiçek yağının bile 200 TL’yi aştığı şu günlerde “kurye sömürüsüne” karşı bir araya gelmemiz şart. Hepsijet çalışanlarını tüm kuryelerle birlikte her yerde hakkını aramaya ve hakkımızı almak için birlik olmaya davet ediyoruz. Amacımız bir, patronların bizi ayırmasına izin vermeyelim.”

KaynakYolculuk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz