Omega Motor işçilerinin direnişi sürüyor

Omega Motor işçilerinin direnişi 2. haftasını geride bıraktı. Patronun, sendikayı yetkisiz kılmak için fabrikaya 80’den fazla yeni işçi aldığı belirtildi.

İstanbul/Ümraniye İMES’te bulunan Omega Motor’da sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin direnişi 2. haftasını geride bıraktı. Evrensel’den Hilal Tok’un haberine göre işçiler içeride çalışan işçilere e-devlet üzerinden Türk Metal’e üye olma çağrısı yapıyor.

Omega Motor’da işçiler düşük ücrete ve ağır çalışma koşullarına karşı bir süre önce Türk Metal sendikasına üye olmaya başladı. Şirket patronu, sendikalaşmanın önünü kesmek için öncü işçileri işten atınca, atılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

Sopa-havuç taktiği!

İşçilerin paylaştığı bilgilere göre, Omega patronu sendikal örgütlenmeyi etkisiz kılmak için ‘sopa- havuç taktiği’ uyguluyor.

İşçiler, patronun, dışarıdaki direnişle dayanışmanın önünü kesmek için fabrikada baskı ve tehditlerini arttırdığını belirtti. Sendika üyesi işçilerden zorla e-devlet şifrelerinin alınarak sendikadan istifaya zorlandığını, sendikayı yetkisiz kılmak için 80 dolayında yeni işçi alındığını ifade eden işçiler, diğer yandan, “Maaşlarınızı 13 bin 500’e çıkaracağız, sosyal haklarınızı da iyileştireceğiz, yeter ki sendikayı buraya sokmayın” denilerek, ücret ve ağır çalışma koşullarının düzeltileceği sözü verildiğini anlattılar.