Öğretmenler taban maaş hakları için özel okul patronları örgütü TÖZOK’un kapısına dayandı, polis öğretmenlere saldırdı: 18 kişi gözaltında

 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel okul patronlarının taban maaş gündemine dair yaptığı açıklamanın ardından açıklamanın imzacılarından Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önüne gitti. Patronların sorumluluk almayıp topu devlete attığını ifade eden öğretmenler, “Çağrımız net, masa ortada” dedi. TÖZOK önünde nöbete devam eden öğretmenlere polis saldırdı, 18 öğretmen gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özel okul patronlarının taban maaş gündemine dair yaptığı açıklamanın ardından açıklamanın imzacılarından Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) önüne gitti. Özel okul patronlarının sorumluluğu devlete yıkan ve kendilerinin de öğretmenlerin refahını önemsedikleri yönündeki iddialarına karşı “Samimiyseniz gelin masaya oturalım” diyen öğretmenler, İstiklal Caddesi’nde bulunan TÖZOK önünde nöbetteydi.

Öğretmenleri defalarca engellemeye, yıldırmaya çalışan polis başarılı olamayınca öğretmenlere saldırdı. Polis saldırısı sonucu 18 öğretmen gözaltına alındı.

“Çağrımız net, masa ortada”

Hazzopulo Pasajı’ndan İstiklal Caddesi’ne çıkmak isteyen öğretmenlere polis engel olmak istediyse de başaramadı. Polis engeline rağmen TÖZOK önüne gelen öğretmenler önce bir basın açıklaması yaptı. Ardından da oturma eylemine başladı. Yaptıkları açıklamada patronların sorumluluk almayıp topu devlete attığını ifade eden öğretmenler, “Madem öyle, oturalım ve öğretmenlerin refahını, mutluluğunu birlikte konuşalım. Madem maaşlar kamudakinden de yüksek o zaman asgari ücrete öğretmenler nasıl ve neden çalıştırılıyor birlikte tartışalım. Çağrımız net, masa ortada, bir ucunda siz, bir ucunda biz” dedi.

Polisin sıcaktan bezdirme çabası

Öğretmenler açıklamanın ardından eylemlerine halaylarla devam etti. Öğretmenler sıcak havadan dolayı nöbetlerini pasajın içinde sürdürmek isteyince polis barikat kurarak öğretmenlere engel oldu. Öğretmenler de nöbetlerini polis barikatı önünde sürdürmeye başladı.

Öğretmenler nöbetlerini sürdürmekte kararlı olunca polis, kalkanların önünde oturan öğretmenleri yere döktüğü suyla ıslatmaya çalıştı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz