Nişantaşı Üniversitesi’nde en az 20 araştırma görevlisi işten çıkarıldı

Nişantaşı Üniversitesinde 20’ye yakın araştırma görevlisi “performans yetersizliği” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

Nişantaşı Üniversitesinde 20’ye yakın araştırma görevlisinin işten çıkarıldığı öğrenildi. İşten çıkarma gerekçesi olarak “performans yetersizliği” gösterilirken, çıkarılan araştırma görevlilerinin arasında eşit ücret için okul yönetimine dilekçe verenler de var.

Vakıf üniversitelerindeki akademisyenlerin devlet üniversitelerinde çalışanlarla eşit ücret alma mücadelesi sürerken, ücreti henüz eşitlemeyen Nişantaşı Üniversitesinde kıyım yapıldı.

Üniversitede görevli, tam sayı bilinmemek ile birlikte en az 20 araştırma görevlisinin işten çıkarıldığı öğrenildi. Okul yönetiminin işten çıkarmalara gerekçe olarak “performans yetersizliği”ni sunduğu bildirildi.

İşten çıkarılan araştırma görevlilerinin arasında, devlet üniversitelerinde çalışan akademisyenlerle eşit ücret almak için okula dilekçe verenler de var. Sayının artabileceği belirtiliyor.

Akademisyenlerin içeriden aldığı bilgiye göre, İK’ya çağrılan asistanlara arabulucu eşliğinde para teklif edildi. Yasal tazminatın çok altında kalan bu rakamı kabul etmeyenlere de “Kod 22’den çıkarıldınız ama ya bu parayı kabul edersin ya da tazminat vermeyiz” denildi.

Rektör yardımcısı akademisyenlerin üzerine yürüdü

İşten çıkarılan araştırma görevlileri Genel Sekreterlik önüne gelerek burada beklemeye başladı. Rektör Yardımcısı Mehmet Ünal bekleyen araştırma görevlilerinin üzerine yürüdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz