nakliyat-işten yemek sepetine boykot çağrısı

BASINA VE KAMUOYUNA

YEMEKSEPETİ- ONLİNE YEMEK SİPARİŞİ VE PAKET SERVİSİ YAPAN BİNLERCE MOTO KURYE /VALE VE BANABİ DEPOLARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER, SEFALET ÜCRETİNE KARŞI KONTAK KAPATARAK,

İŞ BIRAKARAK TÜRKİYE GENELİNDE DİRENİŞE, MÜCADELEYE BAŞLAMIŞLARDIR

Yemeksepeti işçilerinin geçtiğimiz yıllardaki ücretleri net asgari ücretleri üzerinde, %40-50 üzerindeydi.

Ancak, 2022 yılında ücretlerine herhangi bir zam yapılmadı. 2022 yılı için açıklanan, AGİ’nin de kalktığı asgari ücretin neti olan 4253 TL olarak açıklandı ücretleri.

İşveren, bu konuda da hileye başvurarak Yemeksepeti çalışanlarına %32,5 oranında zam yaptığını açıkladı. Asgari ücrette ki artışı kendisi zam yapmış gibi.

Yemeksepeti işvereni, binlerce moto kurye/ vale, BanaBi Depolarında çalışan işçileri 2022 TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon oranı %48,69, gerçekte ise ENAG tarafından açıklanan yıllık enflasyonun %114,87 olduğu bu dönemde açlığa mahkum etmek istiyor. Yemeksepeti işçileri bunun için kontak kapatıyor, iş bırakıyor direniş yapıyor.

Geçtiğimiz yıl resmi evrakta sahtecilik, hile yaparak iş kolu değişikliği sonucu 2000 sendikamız Nakliyat İş üyesi işçinin üyeliğini düşürdüğü gibi. Yine, Ticaret Bakanlığı Müfettişleri tarafından tespit edilen “indirim yağmuru” adı altında halkı hile ile aldattığı gibi.

 

Yemeksepeti- Online Yemek Siparişi ve Paket Servisi Yapan Binlerce Moto Kurye /Vale ve Banabi Depolarında Çalışan İşçilerin;

İşçi Sınıfımıza, Halkımıza, İşçi ve Memura, Sendikalara, Federasyonlara, Meslek Örgütlerine, Odalara, Siyasi Partilere, Halk Örgütlerine Çağrısıdır

 

Yemeksepeti Hile Sepeti Olmuştur!

Sizleri, kontak kapatarak, iş bırakarak direniş yapan Yemeksepeti Moto Kurye/ Vale, Bana Bİ Depolarında çalışan işçilerin sefalet ücretine karşı başlatmış oldukları ekmek ve hak mücadelesiyle dayanışmaya çağırıyoruz.

Yemeksepeti işçileri geçmiş yıllardaki ücret politikalarına uygun olarak;

Aylık ücretlerinin net 5.500 TL olması, hile ile yapılan iş kolu değişikliğinin “Taşımacılık” iş kolu olarak değiştirilmesini istiyorlar.

Bunun içinde bu mücadelede taleplerimiz kabul edilene kadar;

Yemeksepeti Uygulamasından Sipariş Vermeyelim!

Yemeksepetini BOYKOT Edelim!

Halkımızın tüketimden gelen örgütlü gücünü Hile sepetine dönüşen Yemeksepetine karşı hep birlikte gösterelim.

Sizleri Yemeksepeti BOYKOT ’una katılmaya, bununla ilgili çağrı yapmaya çağırıyoruz. 04.02.2022

Nakliyat-İş Sendikası

Genel Merkezi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz