Myanmar’da darbeye karşı mücadele devam ediyor

Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen askeri darbeye karşı emekçilerin öfkesi büyüyor, eylemler devam ediyor

Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen askeri darbeye karşı emekçilerin öfkesi büyüyor, eylemler devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında sivil itaatsizlik eylemleri devam ederken, emekçiler grevler ve protesto gösterileri gerçekleştiriyorlar.

Askeri darbeye karşı mücadele edenlerin arasında demiryolu işçileri de var. Myanmar Demiryolu Çalışanları Sendikasına üye işçiler Mart ayı başında greve çıktılar. Bu grevle iradelerinin yok sayılmasına karşı mücadeleye devam edeceklerini ortaya koydular. Ancak protesto gösterilerine saldıran ve 60’tan fazla kişiyi katledenler, bu defa grevci demiryolu işçilerinin evlerine baskın yaptılar. 10 Mart’ta evleri basılan işçiler gözaltına alındılar. Protesto gösterilerine ve grevlere katıldığı için yaklaşık 1500 kişi tutuklandı. İşçiler kovulmakla tehdit edildi.

6 Şubattan beri generallerin görevden alınması ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için mücadele eden emekçiler, askeri diktatörlüğün her türlü baskı ve sindirme çabasına rağmen mücadeleden vazgeçmiyorlar. Asker ve polisin vahşice saldırılarına ve 60 kişinin katledilmesine rağmen “Korkmuyoruz, darbecileri püskürteceğiz!” diyorlar. Sesini dünyaya duyurmak için de büyük çaba sarf eden Myanmar halkı, başka ülkelerin halklarından ve emekçilerinden destek bekliyor.

KaynakUid-Der

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz