Motokuryeler Başakşehir’de açıklama yaptı: “Biz zaten firmaların hız baskısı ile bu işi yapıyoruz”

İstanbul Başakşehir’de motokuryeler, spariş teslimi için gittikleri sitelerde yaşanan sorunlardan dolayı basın açıklaması gerçekleştirdi. Kuryeler, “Biz zaten bu işi stres altında yapıyoruz” dedi.

İstanbul Başakşehir 4. Etap’ta bulunan bir sitenin girişinde önceki gün, siteye sipariş getiren kuryeler, ile kapıyı açmayan güvenlik görevlisi arasında tartışma çıktı. Güvenlik görevlisi motosikletlere zarar vererek, kuryeye saldırdı. Site önünde dün akşam saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 50 motosikletli kurye, yaşanan olayı protesto etti.

“Biz zaten firmaların hız baskısı ile bu işi yapıyoruz”

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Murat Tomris, “Biz her gün bu sorunları yaşıyoruz. Bu sadece görünen kısmıydı. Yasa dışı kanunlara aykırı bir şey bu. Site yöneticileri bizleri içeri almak durumundalar. Hangi gerekçeyle içeri almayacaklarsa bunları bize ibraz etmek zorundalar. Artık biz bu olayın son bulmasını istiyoruz. Biz, elimizde 10 litrelik damacana ile kilometrelerce yürümek istemiyoruz. Biz, zaten bu işi stres altında yapan firmaların hız baskısı ile bu işi yapıyoruz. Günde onlarca kaza oluyor. Kazaların en büyük sebeplerinden bir tanesi de bu. Sitelerde sipariş teslim edeceğiz diye yarım saat, kırk beş dakikamızın geçtiği vakitler oluyor. Biz bu gecikmelerle sipariş teslim etmeye çalışırken kaza yapıyoruz. Arkadaşlarımız ölüyor” şeklinde konuştu.

Site yönetimi yalanladı

Olayın yaşandığı sitenin yöneticisi Hikmet Sırma olayın sosyal medya ve basına yansıdığı gibi olmadığını öne sürdü. Karşılıklı bir saldırı ve sözlü münakaşanın yaşandığını öne süren Sırma, daha sonra polis nezaretinde olayın çözüldüğünü söyledi. Sırma, “Kuryeler istediği zaman hangi bloğa gidecekleri söyleyerek siteye giriyor” diye konuştu. 

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz